Maanantaina käytiin ulkokentällä treenaamassa. Tiri ja Orm pääsivät treenaamaan takaaleikkausta ja whisky-leikkausta (tai mikä sen nimi ikinä onkaan...). Molemmat menivät ensin useita toistoja lelun kanssa, sitten kokeiltiin niin, että lelu lensikin vasta suorituksen jälkeen. Yllättävän hyvin molemmat menivät silloinkin. Yhdistettiin lopuksi myös kepit treenipätkän alkuun. On meillä vielä hiomista molempien pujottelussa.

Raivo pääsi hinkkaamaan kontakteja. Olen nyt treenannut niin, että palkka on muutaman metrin päässä kontaktilta odottamassa ja vapautan sen sinne onnistuneen suorituksen jälkeen. Jos lähtee liian aikaisin, laitan sen istumaan (ei osaa mennä maahan...), rauhoitutaan vähän aikaa ja otetaan uusiksi. En enää palauttele sitä kontaktille ja palkkaa sitten siitä palautuksesta. Olen myös kovasti yrittänyt vaihdella omaa paikkaani ja nopeuttani. Edelleenkin alkaa hissuttelemaan kontaktilla jos jään jälkeen, mutta menee sentään lopulta alas asti, vaikka nakittaakin minua. Katsomisesta huolimatta vapautuskäskystä lähtee kuitenkin palkalle eikä minun luokseni, mikä on positiivista. Positiivista on myös se, että vapautuskäsky alkaa vähitellen ihan oikeasti toimia, eikä vaadi minun liikettäni.

Hirmuinen pääsi treenaamaan keinua. Treenataan sitä nyt uusien tuulien mukaisella tavalla, katsotaan miten meidän käy :). Hirmuinenkin on kentällä pariin otteeseen käynyt tekemässä keinun ihan oma-aloitteisesti, mutta ei sillä onneksi ole mitään hidasteluja jäänyt niistä keikoista.

-----

Tiistaina oltiin paimentamassa. Orm käyttäytyi ihan ok, ja kuljetettiin lampaita aika pitkä matka. Oli kivaa! Paljon on vielä treenattavaa, mutta ehkä me jonain vuonna ollaan valmiita perusrataa yrittämään.

-----

Tänään käytiin taas ulkokentällä treenaamassa. Yllättäen Lohjalla olikin enemmän lunta kuin täällä minun luonani, joten kenttä olikin liukkaampi kuin kuvittelin. Lunta oli sellainen kerros, että koirien tassut eivät päässeet pureutumaan lumen alla olevaan sulaan hiekkaan. Ei päästy sitten treenaamaan ihan suunnitelmien mukaan, mutta jotain kuitenkin.

Raivo jatkoi puomin kontaktin hinkkaamista. Tirin ja Ormin kanssa otettiin eteenlähetystä ja keppien sisäänmenoa. Hirmuinen pääsi treenaamaan eteenlähetystä ja paikallaoloa.

Treenien jälkeen pitkälle lenkille. Räntää ja lunta satoi, mutta oli jotenkin kovin ihana ilma.