Tiistai-iltana mentiin koirien kanssa treenaamaan kentälle, että Raivon lainaohjaaja Liisa pääsi vielä toistamiseen tyyppaamaan Raivon ennen lauantain kisoja. Tehtiin sellaista 15 esteen syheröisempää rataa, jossa oli useampia pakkovalsseja ja takaakiertoja. Lisäksi kepeillemenoa vaikeuttamassa oli putki heti metrin päässä kepeistä. Liisan ja Raivon yhteistyö suju hyvin, joten ainakaan minua ei lauantai huoleta yhtään ;).

Sunnuntaina sen sijaan hieman huoletti, sillä Raivo ontui. Mitään kipeää tai lämmintä kohtaa koko koirasta ei tunnustelemalla löytynyt, joten pääteltiin, että se oli varmaan leirillä häkissä olleessaan riehunut siihen malliin, että jotain oli tapahtunut. Maanantaina ja tiistaina se ei enää ontunut - tosin Raivon ontumista on kyllä melko paha havaita, kun se ei koskaan kulje kävellen ja raviakin se menee vain pidemmillä lenkeillä, jotka nyt jätin siltä maanantaina pois. Kotonakin se laukkaa aina täysillä paikasta toiseen, ei se edes osaa kulkea hiljaa.

Eilen Raivon lisäksi treenaamaan pääsivät Kiku ja Orm. Kiihkon kanssa yritin tehdä tuon saman radan kuin Liisa teki Raivon kanssa, mutta rata oli sellainen, että siinä olisi ohjaajan pitänyt olla täysillä mukana ja ajoitusten kohdallaan, että saa sen tehtyä sujuvasti. Minä sitten olin vähän sellainen puolihuolimaton, joten eihän siitä mitään tullut. Orm treenasi puolikkaita verkkokeppejä (kaksi verkkoa poistettu) ja hyppyä. Meni ihan kivasti! Nyt pitäisi saada veljeksille tehtyä kunnon tammikuuhun asti ulottuva treenisuunnitelma, että päästään tammikuussa kisaamaan. Ahvenanmaanmatka ja -majoitus on jo varattu, enää pitää päättää mukaan otettavat koirat... Onneksi on valinnanvaraa!