Orm ei taida päästä mukaan viikonlopun mejäkokeeseen varasijalta, joten minä pääsen kisaamaan. Olin jo hankkinut lainaohjaajat Sanille, Tirille ja Raivolle, mutta valitettavasti lainaohjaajat jäävät nyt nuolemaan näppejään ;).

Minä itse sen sijaan pääsen lainaohjaajaksi sekä lauantaina että sunnuntaina. Tänään vähän treenasin lainakoirien kanssa ja ihan hyvin meni, vaikka itse vähän töpeksinkin. Koirat ovat kuitenkin taitavia, joten siitä on hyvä lähteä kisaamaan.

Tein lainakoiria ja Raivoa varten pienen radan, jonka ei pitänyt olla kovin vaikea. No, Raivolle se oli... Kepit olivat puomin ja A:n välissä aika pienessä tilassa, ja kyllä sitä kepeillemenoa tahkottiin. Koko ajan Raivo oli joko menossa keppien oikealle puolen puomille tai vasemmalle puolen A:lle. Kun saatiin vihdoin kepeillemeno onnistumaan, niin sitten oli ongelmia putken väärän pään kanssa, jonne mentiin kepeiltä yhden hypyn kautta. Itsellä ei ihan kauheasti ollut tilaa putken asennon ja ylimääräisen hypyn takia, joten kääntö oli minulle vaikea saada onnistumaan ajoissa. Flipillä kohta sitten onnistui hyvin, joten pitää käyttää sitä kisoissakin, jos vastaava paikka tulee eteen. Lainakoirien kanssa ongelmia kohdassa ei ollut, joten tuo oli taas sellainen Raivon ihan oma ongelmapaikka, mikä pitäisi osata bongata kisaradaltakin.

Orm pääsi myös treenaamaan kepeillemenoa samassa kohdassa. Eipä meinannut sekään niitä hakea, kun oli kontakteja vieressä tarjolla. Tätä voisi varmaan treenata toistekin...? Hypyille irtoaminen on Ormilla parantunut huomattavasti, sitä pitäisi yrittää muistaa hyöydyntää sitten kun taas aletaan kisaamaan.

Hirmuinen osasi mennä tänään putkeen jopa ihan ohjauksesta. Lisäksi treenattiin irtoamista hypylle. Bim pääsi taas puomille, putkeen ja keinulle. Vaikka se kotona onkin jo jotenkin tosi vanha ja väsynyt, niin lenkillä ja agikentällä se on kuin eri koira. On se terrierin sisu kumma juttu.

Treeneistä menin henkisen valmennuksen kurssille, kurssin kakkososaan (eka osa oli n. kk sitten). Yksi tehtävä havainnollisti tosi hyvin, kuinka herkkä olen häiriölle. Kun sain tehdä tehtävän ilman häiriötä, meni tosi hyvin. Kun Mari kälätti vieressä häiriötä tuottaen (tarkoituksella siis), tulokseni heikkeni lähes puolella. Tuli ihan oikeasti mieleen, että ehkä radalle pitäisi laittaa korvatulpat, ettei antaisi kuuluttajan tai yleisön häiritä suoritustaan. Nyt pitäisi sitten tehdä itselle vielä sellainen CD, missä kehutaan omaa osaamista, että saisi sitä kautta lisää luottamusta omaan tekemiseen ;).