Viikonloppuna kisattiin ensin lauantaina Lohjalla ja sitten sunnuntaina Uudenmaan piirimestaruuskisoissa Porvoossa. Lauantaina Tirillä, Raivolla ja Ormilla oli kaikilla kaksi starttia. Jälkipolville kerrottavaa ei jäänyt oikeastaan kuin Raivon toisesta startista: voitto Luomalan Henkan hyppyradalta ja serti. Se oli Raivon eka hyppyrataserti, joten aikaisiintaan vuoden + päivän päästä voi alkaa miettimään hyppyvalion arvoa.

Sunnuntaina Porvoossa kilpailut alkoivat Kati Walan tuomaroimalla agilityradalla. Näin aamu-uniselle ihmiselle rata kiemuiroineen tuntui aluksi hyvinkin haastavalta. Selvittiin kuitenkin radasta Tirin ja Raivon kanssa hyvin, vaikka tuloksia ei tullutkaan. Raivo karkasi väärässä paikassa putkeen ja Tiri hyppäsi yhden hypyn väärästä suunnasta, mutta muuten molemmat tekivät mielestäni tosi hyvät radat. Piirimestaruuskisoista oltiin kuitenkin ulkona.

Rata pysyi suunnilleen samana myös makseille. Ormin kanssa tehtiin nolla, joka riitti lopulta kovassa porukassa upeasti kolmannelle sijalle. Samalla saatiin ensimmäinen agilityserti, joten AVA-kello alkoi Orpulallakin tikittämään. Voittajille (Anja Lehtiö ja Grim) hävittiin melkein kuusi sekuntia, joka on tosi paljon, mutta eiköhän me vähän saada jossain vaiheessa eroa kurottua umpeen, kun aletaan kunnolla treenaamaan... Ongelma on edelleen se, että Orm tuijottaa minua ihan joka välissä, mikä tietenkin vaikuttaa vauhtiin. Toisaalta se tietenkin helpottaa urakkaa kiemuraisilla radoilla kuten eilen, mutta kyllähän sitä mielummin ottaisi nopeita (hyllyjä) kuin hitaita nollia.

Hyppyradalle startattiin Ormin kanssa piirimestaruuskisan kakkossijalta. Puhtalla nollalla olisi ollut aikalailla varmasti mitaleilla. No, eihän sitä puhdasta nollaa tietenkään tullut. Rata oli vielä vähän liian haastava meille. Keppien jälkeen piti kääntyä tiukasti, mitä Orm ei kestänyt. Sitä ennen tosin oli tullut jo kielto yhdeltä hypyltä, kun ei lukenut sitä vaan lähti liikkeeni mukaan. Kun oli kymppi alla keskeytettiin ja alettiin säästämään voimia joukkueradalle. Raivolle tuli virhe samassa kohdalla keppien jälkeen, lopussa tuli vielä yksi kielto hypyltä, jota en jaksanut korjata. Tulos siis hyl. Tirin kanssa sählättiin jo alkuradalla siihen malliin että lopetettiin rata kesken.

Joukkueradalle vaihtui tuomariksi Kari Jalonen. Rata oli oikein sopiva joukkuekisaan, jossa on 1-luokkalaisiakin mukana. Mineissä pääsin radalle kolmella koiralla. Ensin kuuroutuneen lainakoira-Fiinan kanssa saatiin kymppi: kepeillemeno ja A:n kontakti. Keppivirhe oli ihan minun mokani, huolimattomasti ohjattu. Muuten Fiina meni oikein hyvin ja olin tyytyväinen rataamme (ensimmäistä kertaa oltiin yhdessä agilityradalla). Tirin kanssa tuli kaksi kieltoa. Tirillä on ilmeisesti joku jumi jossain, sillä ei se muuten pahemmin kieltoja tee. En tiedä tulivatko jumit kisapäivän uittamisista vai sitten ihan jostain muusta. Aamun ekalla radalla se kuitenkin kulki vielä tosi hyvin. Satu ja Poppana tekivät kolmannella kierroksella yliaikanollan. Raivon kanssa lähettiin tiputtamaan toista kymppiä pois tuloksista, mutta heti kakkosesteellä vekitys meni metsään: Raivo luki sen takaakierroksi ja hylkäyshän siitä tuli ennen kuin ehdin kissaa sanoa. Onneksi toisen kympin poispudottaminenkaan ei olisi nostanut joukkuetta mitaleille, joten ei harmita niin paljoa.

Medeissä Kiihko starttasi joukkueen ekana. Kiihko teki hienon nollan alle ihanneajan. Ennen keppejä se oli lähdössä muurille, joka näkyi suoraan putken edessä, mutta kääntyi onneksi vielä kepeille. Kontaktit sujuivat hyvin ja muutenkin se kulki ihan kelpo vauhtia, joten olin siihen tosi tyytyväinen. Medijoukkueen tulokseksi jäi lopulta Kiihkon nollasta huolimatta n. 20 vp, joten ei mitalisijoja medeillekään.

Makseissa Katja ja Nelli tekivät ensin vitosen, sitten Mira ja Niiru hylyn (tosi hieno rata, harmi vain että putken väärä pää kutsui). Me teimme Ormin kanssa myös vitosen, kun takaaleikkauksessa se kääntyi väärään suuntaan ja sen jälkeen tuli kielto hypyltä. Liisa ja Poppa tekivät ankkureina nollan. Yhteistuloksella 10 vp. päästiin kuitenkin hienosti pronssille.

 

Kaikenkaikkiaan viikonlopusta jäi hyvä maku: Ormin kanssa pystytään nollaratoihinkin, nyt pitäisi vain harjoitella ihan perusasioita (takaaleikkaus, kepit) lisää. Raivon kaikkiin sunnuntain ratoihin olen tosi tyytyväinen. Nyt kun saisi jumit pysymään poissa, on tästä hyvä jatkaa nollienmetsästystä. Kiihko oli oikein hyvä joukkueradalla, kyllä siitäkin varmasti vielä hieno kisakoira tulee. Sehän on tosi taitava (paljon taitavampi kuin esim. Orm tai Tiri), mutta motivaation ylläpito on välillä hankalaa, jos on paljon hyviä hajuja kisapaikalla.