On ollut melkoisen hektistä menoa viime päivät.

Lauantaina meni koko päivä Lägin kisoissa. Kiku starttasi kahdesti ykkösluokassa, mutta tuloksia ei tullut. Minä saan sen kulkemaan jotenkin käsijarru päällä (ilmeisesti luon sille ja itselleni liian kovia paineita), joten sovittiin että jatkossa äitini saa ohjata sitä kisoissa. Lahkeissa se ei kuitenkaan roikkunut, joten siitä näytettäisiin päässeen nyt eroon.

Lantti yllätti minut ja teki A:lle parhaan kontaktin ikinä! Päätin että minähän vaan juoksen ja katson jos se silloin malttaisi juosta itsekin alas asti, ja sehän juoksi. Valitettavasti tuli sitten se pakollinen kontaktivitonen puomilta, joka kuitenkin aika usein onnistuu. Vitosella tuli kuitenkin luokkavoitto, kun toinen luokan osallistujista hylättiin. Orm pääsi myös luokkavoiton makuun heti ekassa kakkosluokan kisassaan. Valitettavasti tuloksena oli 10 vp., kun halusin välttämättä treenata sen kanssa sylkkäriä (joka ei suju edes treeneissä). Siihen asti oli nolla, joten olisi tietenkin voinut ajatella järkevästi ja tehdä siihen paikkaan valssin. Kolmosen koirat kaikki hyllyttivät, niistä radoista ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa (paitsi että Tipin juoksukontaktit onnistuivat jälleen).

----

Eilen pääsin nukkumaan puolen yön jälkeen, kun piti vähän paimentaa lampaita takaisin sähköjen sisään. Minulla on tuossa pellollani nyt viisi pässiä, joiden mielestä taloni ympärillä on paljon parempaa ruokaa kuin pellolla. Koko tontti on onneksi aidattu verkkoaidalla, joten ei niiden pitäisi tontiltani onneksi mihinkään päästä, mutta olisihan se kiva jos ne pellolla pysyisivät. Sähköpaimenesta oli eilen irronnut yksi lanka, sen takia se ei ollut pelittänyt ja veijarit käyttivät heti tilaisuutta hyväkseen. Nyt sähköpaimen toimii taas, ja illalla saatujen muutamien sähköiskujen jälkeen pojat tajusivat, että ei siitä sähköstä kannata tulla läpi. Toivottavasti muistavat sen jatkossakin... Ainakin yön pysyivät hyvin sähköjen sisällä.

Bim kävi lampaita kerran nuuhkaisemassa, sen mielestä ne olivat ihan ok. Raivoa hieman hirvitti, se piti niille käydä haukkumassa. Kikua ne kiinnostavat, mutta se haukkuu niille vain, jos ne tulevat ihan aidan viereen. Orm kyllä noteeraa lampaat, muttei ainakaan vielä ole onneksi yrittänyt nauliutua aidan viereen niitä kyttäämään. Eli koirien suhteen ei lampaista ole mitään ongelmia, kuten alunperin ajattelinkin.

Minä lähden nyt kohti Torniota, joten lampaat saavat jäädä hoitotätien (ja -setien) hoitoon. Toivottavasti ovat kiltisti :).