Tänään oltiin koirien kanssa koko päivä Riihimäellä kisaamassa. Päivän aloitin Kikun kanssa, joka sai harmittavan kieltovirheen myötä tulokseksi 5 vp, sijoitus neljäs. Viisi parasta palkittiin, joten päästiin kuitenkin palkintoja pokkaamaan. Rata meni ihan hyvin, vaikka mitään tykitystä ei nähtykään. Kiku oli kakkosesteeltä menossa suoraan edessä näkyvälle A:lle, jonne ei tietenkään kuulunut mennä. Jouduin karjaisemaan sen verran kovin, että vauhti hetkeksi hyytyi sen jälkeen. Kaikki esteet kuitenkin sujuivat eikä vauhti nyt ihan kävelyä ollut, joten hyvä niin. Kielto tuli tavalliselta hyppyesteeltä, jonka edessä minun piti tehdä persjättö. Hieman liikaa kiirehdin sen tekemistä, jolloin Kiku tuli hypystä ohi.

Ormille eka nolla

Orm ei kisapaikalle tultuamme tehnyt muuta kuin haisteli maata. Näin teki siis koira, joka ei koskaan kulje kuono maassa. Ilmeisesti se on sen verran pieni poika vielä, että sitä hieman hirvitti ja se yritti peittää sitä tuolla haistelulla. Lelulla se kuitenkin leikki oikein mielellään, joten ihan hyvillä mielin lähdettiin radalle.

Orm bongasi Kikun tavoin kakkosesteeltä A:n, joten jouduin sillekin korottamaan ääntä. Ihan samanlainen se ei ollut kuin treeneissä, joten vaikka se putkiin melko hyvin irtosikin, niin silti tuli tunne, että jouduin juoksemaan ihan koko radan sen rinnalla. Aina esteiden välissä sen piti katsella minua ja varmistella sitä, minne oikein ollaan menossa. Pientä epävarmuutta siis vielä ilmassa, mutta silti kaikki esteet (ml. rengas, vinosti lähestytty muuri ja kepit) onnistuivat.

Kotiinviemisinä siis nolla, neljäs sija ja palkintoja. Luotiin Marille ja Roihulle vähän paineita tuolla suorituksellamme, mutta hyvin he ne kestivät ja tekivät myös nollan. Ajassa hävisimme heille vajaat kolme sekuntia, joten pitää saada tuo Ormin omatoimisuus oikealle tolalle, niin pystytään heidät haastamaan ;). Mutta Orpula oli siis oikein hyvä tänään, kuten oli veljensä Roihukin.

Lantti teki kontaktit!

Lantin kanssa tulokseksi tuli tänään kymppi. Puomin keskikohdan alla olevaan putkeen mentäessä se alkoi hakemaan puomin päätä. Siitä tuli kielto ja kepeiltä tuli vielä vitonen, kun se lopetti pujottelun liian aikaisin. Iloista oli että puomin kontakti oli tänään loistava ja A:llakin se hyppäsi vasta lähempää maata kuin A:n harjaa.

Sanille tuplanolla

Sannimaaria oli tänään oikein innokkaalla tuulella. Ensimmäisellä radalla tehtiin nolla, eikä siinä radalla nyt ihan hirveästi olisi ollut parannettavaa yhtä poispäinkäännöstä lukuunottamatta. Sanihan ei siis niitä osaa ollenkaan, mutta radalla oli kohta, jossa sellainen oli pakko tehdä, muita järkeviä vaihtoehtoja ei oikein ollut. Saatiin tuo poispäinkäännös sujumaan jotenkin, joten tuloksena nolla ja kahdeksas sija.

Toinen rata oli hyppyrata, joka myös selvitettiin virheittä. Tällä radalla jäi jossiteltavaa kolmesta kohdasta. Takaaleikkausta Sani ei osaa, joten sellaisen jälkeen tuli pyörähdys väärään suuntaan. Yhden putken jälkeen Sani kääntyi väärään suuntaan. Yhdeltä putkelta se taas sinkosi vauhdilla edessä olevaa hyppyä kohti ja kaarros venyi valtavaksi. Näistä huolimatta se teki siis nollan ja sijoitus oli viides. Aikaa olisi hyvin saanut parannettua useammalla sekunnilla. Mutta Sanille siis tuplanolla, ja nyt on SM-nollat kasassa (tuplanolla oli tosin jo aiemminkin hankittuna). Karsintoja varten pitää vielä saada kaksi aginollaa, mutta sen ei pitäisi olla mikään ongelma.

Raivolle vitonen ja hylly

Ekalla radalla selvittiin Raivon kanssa maaliin asti. A ei ollut hyvä mutta osui, keinu ei ollut hyvä mutta ei tullut virhettä. Poispäinkaarros sujui mallikkaasti, muutama kaarros venyi vähän pitkäksi. Harmittavasti tuli sitten yksi rimanpudotus, joten tulokseksi vitonen. Vauhti oli ihan hyvä, ja nollalla oltaisiin oltu toisia.

Toisella radalla ei päästy kuin yksi hyppy ja sitten hyl. Vähän kuin toisinto KKK:n kisojen yhdestä radasta: Raivo hyppäsi hypyn väärästä suunnasta. Jälkikäteen harmitti hirveästi, etten tehnyt alkua kuten aluksi ajattelin. En vain uskaltanut. Eskolan Kaisa teki alun Rallin kanssa kuten olin suunnitellut, ja ainakin heillä se toimi. Uskon että olisi toiminut meilläkin, mutta minkäs sille voi, että ohjaaja on tällainen arkajalka, joka ei usko omaan koiraansa. Ehkä joskus...

Huomenna lisää kisoja

Huomenna mennään sitten metsästämään lisää nollia Ormin ja Lantin kanssa. Toivottavasti olen juoksukunnossa, sillä tällä hetkellä jalat ovat sen tuntuiset, että niillä pökkelöillä ei kyllä kovin hyvin pötkitä.

Nyt odottelen että uunissa oleva munuaiset (huomiset makupalat) kypsyvät, sitten olen kyllä ihan valmis yöpuulle.