Eilen lepäiltiin koirien kanssa koko päivä, ei edes käyty lenkillä. Koirat saivat juosta pihalla sen minkä juoksivat, mutta minä en juossut minnekään. Illalla ne pääsivät sentään autoajelulle, kun olin Lägin hallituksen kokouksessa.

Tänään on sitten tehty eilisenkin edestä. Olin hallilla päivällä kolme tuntia treenaamassa ja treenejä vetämässä. Ensin treenattiin Jennin + tyttöjensä kanssa ja sitten Lillanin ja Raivon pojan Tintinin kanssa. Raivo pääsi radalle niin Jennin kuin Lillaninkin kanssa.

Iita, Kiku, Raivo, Sani ja Orm menivät tällaista rataa:

Tarkoitus oli tehdä helpohko rata, jotta jäisi hyvä fiilis sunnuntain kisoihin, joihin niin Iita, Kiku kuin Ormkin ovat menossa. Kaikki menivätkin radan ihan hienosti. Pussin ja pöydän tilalla oli alunperin suunnitelmissa puomi, mutta sen ollessa rikki jouduttiin tyytymään muihin esteisiin.

Kiku meni niin hyvin, ettei varmaan koskaan ennen treeneissä. Eihän se keppejä osaa, mutta vauhti ja irtoaminen oli kohdallaan. Se meni rataa innoissaan vaikka Tintinin tullessa halliin olisi sille vähän halunnut käydä isottelemassa ja jouduin kantamaan sen radalle.

Ormin rata oli vähän katkonaista, kun putket siirtyivät paikoiltaan ja minun oli vähän vaikea päästä kepeille ja keinulle. Koko radan se kuitenkin suoritti, paitsi kepit "väärältä" puolelta eivät tänään sujuneet ollenkaan. Suurin syy siihen taisi olla keppien vieressä räkyttäneet Sani ja Raivo. Otettiin lopuksi pätkä 4-6 niin, että laitoin lelun putkeen odottamaan. Hyppyongelmasta ei taas tietoakaan. Tosin tällä kertaa vauhti ja hypyn pituus oli sen verran huima, että se meni viiden metrin estevälin yhdellä maakosketuksella. Ei sillä ainakaan ole ongelmaa esteiden yli pääsemisessä...

Sani teki koko radan kerran, puhtaasti tietenkin. Se menee kyllä juuri sinne minne sen ohjaa, mutta toki sen kanssa joutuu lähes koko radan juoksemaan vieressä. Raivo meni hienosti Jennin ja Lillanin kanssa. Jennin kanssa Raivo teki yhden kokonaan puhtaan radankin, Lillanin kanssa tehtiin rata vielä kahdessa pätkässä.

Natiaiset (Telma ja Tintin) tekivät putki-hyppy-ympyrän lisäksi pussia ja pöytää. Tosi taitavia ja uskomattoman nopeita molemmat! Ihanaa kun on tulossa niin hienoja uusia agilityparsoneita. Jo pidemmälle ehtinyt Iita on kanssa taitava ja nopea, ja toivottavasti se näyttää taitonsa sunnuntain kisoissa, kun aloittaa kisauransa ;).

Avunhuutoja tallista

Treenien jälkeen käytiin taas jäähdyttelylenkillä isäni luona. Lumikengät olivat taas minulle oiva valinta, kun minua hanki ei edelleenkään kantanut, toisin kuin koiria. Sää oli taas mitä mainioin, joten sai oikein nautiskella. Kun olin lähdössä kotiin ei Sania löytynyt mistään. Isäni oli sitten kuullut sen haukkuvan tallissa, minne se oli jäänyt lukkojen taakse isäni haettua sieltä tavaroita. Pitää senkin joka paikkaan itsensä tunkea.

Ratsastusta ja Ormin leikittämistä

Kotiinpäästyämme ruokin pikkukoirat ja annoin Ormillekin vähän apetta, ennen kuin pakkasin sen takaisin autoon ja lähdettiin Marille. Mentiin Marin ja koiriensa kera lenkille, jonka jälkeen Orm jäi sisälle leikkimään veljensä Roihun kanssa meidän suunnatessa ratsastustunnille. Tällä kertaa ratsastus (lähinnä se keventäminen) ei tuntunut ollenkaan niin pahalta kuin viime kerralla. Minun piti ensin päästä elämäni ensimmäistä kertaa vuonohevosen selkään, mutta siltä oli pudonnut kenkä, joten pääsin ratsastamaan mukavalla puoliveritammalla. Saa nähdä kuinka kipeät jalat minulla on huomenna ja sunnuntaina, kun pitäisi pystyä kisaamaan... Ratsastuksen ajan koirat olivat kuulemma olleet ihan kiltisti, vaikka leikkimistä oli vähän pitänyt jopa jarrutella. Nyt Orm on ihan puhki. Onneksi sillä on huominen aikaa toipua sunnuntain kisoihin.

Huomenna on siis kisat Sanin ja Raivon kanssa. Molemmilla on kolme starttia, mutta voi olla että säästelen Sania ja jätän sen hyppyradalta pois, jos rata on sellainen etten katso meillä olevan mahdollisuuksia sillä pärjätä (= liikaa suoraa, joilla Sani ei pärjää ihan nopeimmille).

Sunnuntaina starttaavat sitten Kiku ja Orm molemmat kahden startin verran. Ormin kanssa olisi toiveissa tehdä kaksi hyvää rataa (ja voittaa Mari + Roihu) ja Kikun kanssa tavoitteena on, ettei se roiku radalla minun lahkeissani. Ja tietenkin meidän pitäisi peitota Iita ja Jenni ;):