Lauantaina ja sunnuntaina oltiin siis Maaningan kisoissa jahtaamassa Sanille sitä vikaa puuttuvaa karsintanollaa, ja kyllähän se sieltä sitten saatiinkin, ihan jopa tuplana. Syy miksi nollan metsästys meni näinkin viimetippaan (vika ilmopvä karsintoihin tänään) on se, että laiskottelin sekä syksyllä että keväällä (tammikuusta toukokuuhun), enkä kisannut ollenkaan. Olin laskenut, että saadaan Sanin kanssa se vika nolla Stadi Gameseissa, mutta sieltä jouduttiin jäämään pois kyynpureman takia.

Lauantain molemmilla radoilla Lantti pääsi palkintopallille. Ekasta kisasta tuli upea nollavoitto ylivoimaisesti nopeimmalla ajalla, vaikka kontakteilla tuhraantui sekunti poikineen. Toisella radalla saatiin kepeillemenosta kaksi virhettä, mutta sillä ja taas luokan nopeimmalla ajalla oltiin kuitenkin kolmansia. Sunnuntain eka rata oli hyppäri, ja siltä Lantilla on jo nolla, joten mentiin vaan sitten voittoa tavoittelemaan ;). Sitä ei tullut, vaan tuli keppien keskeltä 5 vp ja yhden hypyn ohituksesta (oma mokani) toinen vitonen. Kympillä päästiin neljänsiksi. Vika rata oli meillä molemmilla (tai ehkä kuitenkin enemmän minulla) melkoista sähellystä, ja saatiin hyl, kun Lantti hyppäsi väärän hypyn.

Sani aloitti lauantaina hylyllä. Se ei pysynyt lähdössä ollenkaan ja tuli ekasta esteestä ohi. Sylikäännöstä se ei kuunnellut ollenkaan, vaan hyppäsi hypyn väärään suuntaan. Poistuttiin sitten radalta kolmen hypyn jälkeen... Kamalaa menoa! Toisella radalla ei meillä sitten ollut mitään ongelmia, vaan päästiin puhtaalla nollalla maaliin, sijoitus kolmas. Radalla oli muutama suorempi pätkä, niissä jäätiin kärkikaksikolle.

Raivon lauantai alkoi A:lta tulleella vitosella, puomin kontakti oli edelleen hyvä. Aika oli luokan toiseksi nopein ja se pysyi muutamista järkyttävistä kaarroksista huolimatta oikeilla esteillä, joten ihan tyytyväinen olin. Toisella radalla saatiin hyl, kun Raivo bongasi A:n jälkeen edessä olevan hypyn, kun olisi pitänyt kääntyä kepeille. Hylyn jälkeen rata meni puhtaasti, jopa A:n kontakti onnistui, joten sikäli ihan hyvä rata.

Sunnuntain ekalla radalla Sani oli taas itse varmuus ja vedettiin viikonlopun toinen nolla. Onneksi se karsintanolla tuli kuitenkin jo lauantaina, sillä tämä rata näytti etukäteen siltä, että hermoilemalla olisin voinut tehdä virheitä. Radalla oli mm. putki A:n alla U:na, ja välillä mentiin A:lle, välillä putkeen. Lisäksi lopussa oli kaksi U-putkea ihan vierekkäin, ja siinäkin muutamat koirakot hyllyttivät. Vika rata (hyppäri) sujui meillä tosi hyvin, kunnes vedin sen yhdestä esteestä ohi. Hyvä fiilis jäi kuitenkin.

Raivo teki ensimmäisellä radalla sujuvan nollaradan. A:n kontakti oli siinä ja siinä, mutta osui kuitenkin. Puomi oli taas tosi hyvä. Melkoinen järkytys kohtasi, kun menin kisan jälkeen tuloksia katsomaan: Raivolla oli kyllä nolla ratavirhettä, mutta yliaikaa yli 4 s. Sanin aika taas oli -4 s, eli tulosten mukaan Sani oli vetänyt radan 9 sekuntia kovempaa kuin Raivo... Sen verran (kymmeniä, ellei pian jopa sata) on tullut ratoja molempien kanssa juostua, että jonkinlainen perstuntuma on aina siihen, minkälaiset niiden ajat ovat suhteessa toisiinsa, jos molemmat tekevät nollan. Tällä kertaa Raivo teki ihan ok kaarrokset, toki hieman pidemmät kuin Sani. Sani taas pujotteli hitaammin ja suorilla jää selkeästi Raivon nopeudesta. Oletin, että Raivon aika on joitakin sekunteja nopeampi kuin Sanilla. No, ajanottajat eivät olleet samaa mieltä... Joko on käynyt niin, että Raivon aika on luettu, sanottu tai kirjattu väärin (aika nyt 49,xx, kun 39,xx kuulostaisi loogisemmalta Sanin 40,xx ajan ja muiden luokan kisaajien aikojen rinnalla). Toinen vaihtoehto on se, että kello on unohtunut nollata (käytössä käsiajanotto) edellisen, keskeyttäneen suorittajan jälkeen. Oli miten oli, ketutti kyllä vietävästi, ketuttaa edelleen!! Onneksi ei ollut mikään "tärkeä" nolla kyseessä, ja voittojakaan ei enää tarvita, kun Raivo on jo valio. Mutta silti vituttaa, näkyyhän tuon vaikutus esim. nopeustilastoissa ;). Eikä muuten ollut viikonlopun ainoa kellotusvirhe, sillä maksien lauantain radalla oli myös jotain hämminkiä aikojen kanssa. Sani oli ko. radalla siis kolmas, mutta lähinnä vitutti se palkinnon pokkaaminen väärällä koiralla :).

Vikalla hyppärillä Raivo tiputti okserin riman, muuten ihan kohtalainen rata. Raivon lisäksi vain yksi koira pääsi mineissä alle ihanneajan.

Tuota ajanottovirhettä lukuunottamatta kisat sujuivat hyvin, palvelu oli ystävällistä, paikka (Haukkumaja) rantoineen oli hieno ja radat olivat mukavia.

Viikonlopun plussat ja miinukset karsintoja ajatellen (onhan tässä vielä ruhtinaalliset kaksi viikkoa aikaa korjata niitä...):

Sani
+ kontaktit kunnossa
+ kaarrokset edelleen minimaalisia
+ ei tiputtele rimoja, vaikka tekisin mitä ;)
- lähtöön kiinnitettävä huomiota
- kepit TOSI hitaat

Raivo
+ puomi ja keinu kunnossa
+ pysyy lähdössä kuin tatti
+ kääntyy oikeanlaisilla ohjausliikkeillä (lähinnä edestäohjattuna) hyvin ja pystyy pienilläkin liikkeillä tekemään korjauksia
- A!!
- takaaohjauksella kääntyy heikosti, jos ollenkaan (tekee omia valintoja)

Marju
+ uskaltaa tehdä rohkeampia ohjausvalintoja (ajoittain)
+ tsemppi ajoittain kohdallaan
- tsemppi ajoittain kateissa
- pää ei pysy aina kasassa
- ei luota koirien osaamiseen

Yö hotellissa

Yö vietettiin hotellissa Siilinjärvellä, kun jouduin liikkeelle henkilöautolla (asuntoauto oli veljeni kanssa Porissa rantafutisturnauksessa). Vastaanotossa mies (ulkomaalainen, tosin tuo fakta ei liity tähän juttun sen kummemmin) sanoi, että "Niin, sinula siis kissa mukana?". Minä olin vähän että "häh?". Totesin lemmikkieni olevan koiria, johon setä toteaa, että lemmikkimaksu (siivousmaksu) on 10 euroa per koira. Etukäteen olin käsittänyt, että tässäkin paikassa tuo lemmikkimaksu on 10 euroa / vrk / huone (lemmikkimäärästä riippumatta), kuten kaikissa niissä hotelleissa, joissa olen ennen yöpynyt. No, tässä hotellissa ilmeisesti kaksi lemmikkiä aiheuttaa tuplasti siivoamista? Setä kysyi sitten koiramäärää, ja vastasin kaksi, kun ei todellakaan huvita (eikä mielestäni oli oikeudenmukaista) maksaa kiskurihintaa kolmesta koirasta. Siinä sitten illalla syömässä käydessäni pähkäilin, miten salakuljetan sen kolmannen koiran hotelliin... Takin sisään, kuljetusboksiin, matkalaukkuun? Päätin sitten ottaa koirat sisälle autosta vasta respan ja sen valvontakameroiden sulkeuduttua ja kulkea pimeässä käytävässä mahdollisimman ripeästi omaan huoneeseemme. Eipä tullut kukaan valittamaan.

Täytyy kyllä hieman ihmetellä tuota lemmikkimaksua / siivousmaksua. Eikö ne huoneet joka tapauksessa siivota (imuroida ja pyykäistä pinnat?) jokaisen vierailun jäljiltä? Tehdäänkö koirien jäljiltä vielä jotain extraa? Kuinka paljon enemmän esim. pienestä koirasta tulee siivottavaa kuin jostain känniääliöstä, joka oksentaa matolle ja kusee seinille? Tuolla samassa hotellissa oli joku isompi poika/miesseurue, ja kun se heidän huoneensa ovi siinä useampaankin otteeseen oli apposen avoinna, voin vain todeta sinne kurkanneena, että siinä huoneessa riittää varmasti paljon enemmän siivottavaa kuin meidän huoneessamme.

Positiivista oli, että maalaiskoirat olivat huoneessa hípihiljaa, edes yölliset pihalta kuuluneet baarista poistuneiden äänet eivät saaneet niitä älähtämään. Ihana pikkukolmikko! :)