Ormille ja Lantille ei tänään tullut nollia Purinalta, mutta melkoisen upeitaä koiria ne ovat silti. Tosi hyvä mieli jäi koko kisapäivästä.

Ormilla nolla taas lähellä

Ensimmäisellä radalla minun piti tehdä valssi hypyn ja keinun väliin, mutta en sitten uskaltanut. Sen takia piti tehdä keinun jälkeiselle hypylle takaaleikkaus, mutta Orm meni hypystä ohi, tosin kääntyen vielä hypylle ja hypäten sen pienestä kulmasta. Siitä tuli kuitenkin kielto. Seuraava virhe tuli kepeiltä, jossa rytmi jostain syystä sekosi. Vähän keppien jälkeen Orm tuli esteestä ohi, josta jatkoin matkaa korjaamatta kun virheitä oli jo alla. Tuloksena siis hylly.

Toisella radalla tehtiin puhdas (tosin ruma) rata aina neljänneksi viimeiselle esteelle asti, josta se tuli ohi. Tuloksena siis vitonen. Sijoitus oli 60 koira joukossa hienosti yhdeksäs. Mari ja Roihu pistivät taas paremmaksi ja olivat seitsemänsiä myöskin vitosella (rimantiputusta lukuunottamatta aivan upealla radalla). Meidän rata ei ollut mitenkään kaunista katseltavaa, sillä siellä oli muutama kohta, joissa ohjaukseni ei mennyt suunnitelmien mukaan.

Orm oli kuitenkin mielestäni tosi hyvä ja meni paremmin kuin treeneissä. Treenattavaa on paljon, mutta vauhtia näyttää koko ajan löytyvän lisää.

Lantille voitto

Lantti oli tänään aivan eri koira kuin eilen. Vauhtia oli potenssiin kymmenen. Ensimmäinen rata oli melkoista veitsenterällä menoa, kun ohjasin niin huonosti. Lantti mm. lähti keppien jälkeiseltä hypyltä yhdelle toiselle hypylle, jonka se onneksi vain kiersi, ei hypännyt. Puomin kontakti oli hyvä, mutta A:lta se hyppäsi virheen arvoisesti. Melko lähelle kontaktipintaa se kuitenkin osui, joten ei ollut taaskaan mikään possuloikka. Tuloksena oli 5,xx, jolla heltisi luokkavoitto.

Toisella radalla ei päästy kuin viidennelle esteelle ennen kuin koitti hylkäys. Lantti teki A:n kontaktin (!), jonka jälkeen olin kuitenkin itse sen verran myöhässä, että se ehti hypätä väärän hypyn. Vauhtia oli kuitenkin edelleen, joten tyytyväinen olin.

En tiedä miten tuo vauhti oli tänään niin erilainen kuin eilen. Hieroin sen kevyesti eilen illalla ja tänään aamulla. Lisäksi lämmittelin sitä enemmän kuin eilen, joten kaiketi se vain oli eilen vähän kankea. Täytyy varmaan alkaa vähän treenaamaan sen kanssa, sillä jos se menee jatkossakin niin kuin tänään, niin sehän on itseasiassa ihan hyvä koira, jolla voi pärjätä kolmosissakin ;).