Maanantaiaamuna pitää hyvästellä ainakin hetkeksi tämä ihana lomailu ja mennä töihin ansaitsemaan vähän rahaa. Saa nähdä miten minä ja koirat sopeudutaan yli 8 kk:n löhöilyn jälkeen... Ei voi kuin todeta, että kyllä aika menee äkkiä! Ja mitään en ole saanut aikaiseksi. Pesti ei ole ainakaan aluksi kuin kahden kk:n mittainen sairasloman sijaisuus, mutta sittenhän sitä voi sen jälkeen vaikka jatkaa lomailua jos rahatilanne sallii. Olin jo ajatellut että pitäisi aktivoitua lähettämään työhakemuksia ennen kuin köyhyys ensi vuoden puolella iskisi, koska eihän kukaan minua täältä kotoa käsin tulisi töihin hakemaan. No, näköjään tuli.

--------

Torstaina oltiin koirien kanssa hallilla treenaamassa. Aiheena oli irtoaminen pidemmän matkan päähän. Meillä ei esim. Tirin kanssa ole varaa antaa hyvin irtoaville kilpakumppaneille liikaa etua ensi vuoden SM:ssä Mujusen radalla. Koska edessä saattaa olla pitkiä suoria, pitää niitä varmaan vähän treenatakin.

Treenipätkässä oli kolme hyppyestettä, joista keskimmäinen oli aavistuksen sivussa linjassa, ja niiden päässä j-putki. Estevälit olivat seitsemää metriä. Pelkkään putkeen Tiri irtosi vielä ihan ok, samoin yksi hyppy ja putki. Kun lisättiin toinen hyppy ennen putkea, ei irtoaminen putken päässä olevalle lelulle enää ollutkaan selviö. Orm meni kahden hypyn takaa vielä hyvin, mutta kolmas hyppy oli sille aluksi liikaa lähinnä sen takia, ettei se osannut hakea keskimmäistä, hieman linjan sivussa olevaa hyppyä. Lopulta saatiin kuitenkin kuvio onnistumaan molemmin puolin.

Kepit saatiin Tirin kanssa onnistumaan "väärältä" puolen taas useampaan kertaan. Tosin ei heti ekalla yrittämällä, joten huomisissa kisoissa ei varmaankaan uskalla vielä riskeerata. Pitää yrittää väkisin tunkea oikealle puolen tai tyytyä peruuttamaan... Orm osasi hakea kepit hyvin kovalla vauhdilla suorasta linjasta. Raivo sai tyytyä taas vain puomin kontaktin hinkkaamiseen. Hirmuinen pääsi tekemään putki-hyppy-yhdistelmää sekä keinua.

-------

Tänään käytiin mutsin luona, koska leikattiin kaikkien kynnet (paitsi Ormin, joka ilmeisesti juoksee niin paljon, ettei kynsissä ole koskaan leikattavaa). Minun piti ottaa lenkille Luigiita ja Zoraa lukuunottamatta kaikki muut, mutta mutsin punkerot (Sani ja Lantti) halusivat vain jäädä pihalle kyttäämään paloittelua odottaneita hirvenluita. En sitten saanut mutsin luona asujista mukaan kuin Kiihkon.

Kiihko ja Raivo alkumatkasta kovasti pörhistelivät toisilleen ja taisivat vähän muristakin, mutta jatkoivat aina käskystä matkaa. Orpula oli lenkin aluksi taas melkoinen possu, ja teki salamahyökkäyksiä Tirin ja Raivon kimppuun. Ja minä olin taas niin hidas, etten ehtinyt niihin heti puuttumaan. Lopulta sain sen kiinni itse teosta ja pidin sille puhuttelun, komensin maahan, seurautin jne. Ei se kyllä ole mikään ihan nössö, sillä mitään nöyristelyä se ei suostunut esittämään, vaikka ääntäni melkoisesti korotinkin.

--------

Huomenna on sitten Lägin kisat. Minulla ei ole kuin kolme starttia! :p Sani ja Tiri starttaavat minikolmosissa, Orm pääsee testamaan osaamistaan ensimmäistä kertaa kolmosluokassa. Raivo kisaa vasta kun on Piiran seuraava vierailu takana ja kaikki mahdolliset jumit varmasti hoidettu. Lantti ja Kiihko kisaavat äitini kanssa.