Ihanaa, koko viikonloppu oli vapaa kaikista pakollisista menoista. Ei kisoja, ei ohjattuja treenejä, ei muita menoja. Me käytimme sitten sunnuntainkin omatoimisesti treenaten, kun kerrankin oli kunnolla aikaa.

Bim teki taas pientä radanpätkää mielenvirkistykseksi. Sanin lyhyet treenit keskittyivät kontaktiesteisiin. Raivon kanssa hinkattiin kontakteja pitkästä aikaa oikein kunnolla. Vedettiin puomia ja sen päässä olleita hyppyjä ees taas, A:lla harjoiteltiin kontaktille pysähtymistä tilanteessa, jossa putki oli suoraan A:n edessä parin metrin päässä. Lisäksi tehtiin hyppytekniikkaharjoituksia ennen ja jälkeen muun treenin.

Kiihkolle sain vihdoin kasattua kentälle "verkkokepit". Minulla on ollut autossa kanaverkkoa ja nippusiteitä jo pitkän aikaa, mutta vielä en ole aiemmin saanut niitä keppeihin yhdistettyä. Idea on siinä, että verkko menee joka toisesta kepistä joka toiseen, molemmille puolille omat verkot. Näin koiran on pakko pujotella kepit oikeassa järjestyksessä, sillä se ei pääse keppien välillä pois (tai pääsee, jos kovasti yrittää, mutta se ei ole tavoitteena ;) ). Suoknuutin Jaakko tätä menetelmää kovasti kehui keväällä kouluttajiemme koulutuksessa, ja tosiaan näin pitkään minulta meni, ennen kuin sain idean tuotantoon...

Kiihkon kanssa ei ole keppejä aiemmin treenattu millään tavalla (no, okei, pari kertaa olen tehnyt neljän kepin sarjan kädellä ohjaamalla). Olen odottanut, että opetan sen alusta saakka tällä verkkosysteemillä. Toinen hyvä vaihtoehto olisi varmasti kujakepit, mutta minun mielestäni avustaja on siinä alkuvaiheessa palkkauksen takia sen verran ehdoton, etten ole niitä yksinäni ryhtynyt treenaamaan. Tänään vein sen hihnassa neljä kertaa verkkokeppien läpi, palkka (namipallosukka) odotti keppien päässä. Ensimmäisellä kerralla jouduin sen kahdesta ekasta välistä ohjaamaan, mutta sen jälkeen se hiffasi homman hienosti. Ensi kerralla päästään varmaan jo eroon hihnasta. Tänään harjoiteltiin sen kanssa keppien lisäksi vielä samaa A-putki -systeemiä kuin Raivollakin ja hieman eteenmenoa pituus-hyppy-hyppy -sarjalla.

Orm pääsi myös lyhyeen treenituokioon, jonka aikana harjoiteltiin paikallaoloa, putkea ja takaakiertämistä. On se aika fiksu poika! Ja täytyy myöntää, että myös hieman kuuma... Jos palkkalelu ei tule tarpeeksi ripeästi, se ottaa palkaksi hihan. Pitääpä seurata, ettei tule ongelmia jatkossa. Kaiken kaikkiaan treeneistä jäi tosi hyvä mieli: kaikki koirat olivat todella innokkaita ja tekivät töitä tosissaan. Ihania tyyppejä!

Treenien jälkeen mentiin vielä pitkälle jäähdyttelylenkille tulevan moottoritien maisemiin. Orm ja Kiihko suostuivat poseeraamaan Kantojen Kuninkaina:

926396.jpg926397.jpg

Kentän lähelle on joku metsien mies rakentanut majan ilmeisesti talvea ajatellen. Käveltiin eilen tuon majan ohi. Tänäänkin oltiin siitä menossa ohi, kun huomasin metikössä miehen pyörän, jolloin käännyttiin ympäri. Takaisin päin kentälle tultaessa mies sitten tuli pyörää taluttaen ja ilmeisesti koko omaisuuttaan mukanaan kantaen vastaan. Otin koirat kiinni, ja kaamealla rähinällä ohitettiin mies. Kyllä hävetti! Jos mies olisi tullut vastaan jossain kävelytiellä, koirat tuskin olisivat noteeranneet, mutta kun pienellä metsätiellä tulee tuollainen ilmestys vastaan, niin koirat eivät malttaneet olla kommentoimatta.

Tänään käytiin myös äitini luona katsomassa Iitan kaksiviikkoisia pentuja. Oikein jänteviä, söpöjä palleroita! Purinalta kuului mukavia uutisia, sillä Bimin lapsenlapsi Penny (Tupla-Täplän Chanel Five) otti hyppyradalta (mini 3) nollavoiton ohjaajansa Tonin kanssa. Toisellakin radalla aika oli nopein, mutta ohjaajan hätiköinti puomilla tuotti vitosen. Onnittelut voitosta!