Viikonloppu vierähti Heinolassa mejän parissa. Orm pääsi jäljelle oman ryhmänsä kolmantena, jolloin ilma oli vielä mukavan kostea. Sää suosi, jälki oli hyvin tehty ja maasto mukavaa. Lisäksi Orm jäljesti juuri niin kuin se parhaimmillaan osaa - täysin jälkitarkasti, makuut ja kaadon kunnolla merkaten. Yleensä se on jäljestänyt vähän liina löysällä, mutta tällä kertaa vauhtia ja intoa oli sen verran, että vähän joutui vauhtia jarruttamaankin. Tuloksena oli kaikista osa-alueista maksimipisteet ja lopulta se himoittu ykköstulos täysien 50 pisteen kera. Wuhuu!! On se hieno poika!

Orm on ilmeisesti rotunsa ensimmäinen voittajaluokkaan noussut edustaja. Nyt pitäisi vain sitten saada sille näyttelytulos, sillä voittajaluokan kokeeseen ei ilman näyttelytulosta ole asiaa.

Oman koiran ykköstuloksen lisäksi sitä tietenkin toivoisi ykköstuloksia myös varsinkin niille jäljille, mitä on itse ollut tekemässä. Tällä kertaa opastamallani jäljellä koiran mahdollisuudet pilasi jäljen vieressä seissyt hirvi. Jäljellä ollutta parsonia ei hirven ilmestymisen jälkeen enää verijälki kiinnostanut, vaan itse hirveä olisi pitänyt päästä seuraamaan. Kolmen hukan jälkeen sitten harjoitellen kaadolle.

Purettiin sama jälki Hirmuisen kanssa. Myös Hirmuiselle ensimmäinen osuus oli vaikea. Ilmeisesti jäljellä oli sen verran riistanhajuja, ettei se ihan koko aikaa malttanut keskittyä jäljestämiseen. Toinen ja kolmas osuus menivätkin sitten hyvin, vaikka toisen osuuden lopussa alkoikin jo väsy iskeä. Mutta kyllä se edelleen osaa jäljestää :).

Voittajaluokkaan tehtiin jälki Teijan kanssa, Teija toimi oppaana. Käytiin kuitenkin purkamassa jälki, koska Teijalla oli heti opastuksen jälkeen vuorossa jäljestäminen oman koiransa kanssa. Ensin mentiin jälki Tirin kanssa. Se aloitti hyvin, mutta käytti lopulta energiaansa vähän turhaan poukkoiluun, ja loppujäljellä jäljestäminen oli hyvin satunnaista. Mentiin jälki vielä toiseen kertaan Raivon ja Kiihkon kanssa. Raivo sai mennä vapaana, sillä sitä ei mahdollisesti vastaantuleva riista houkuttele harhapoluille. Kiihko jäljesti liinassa. Molemmat menivät koko jäljen oikein hyvin, katkokulmankin selvittivät. Raivolla oli myös vauhtia ihan mukavasti, joten eiköhän se treenaamalla vielä ihan koekuntoon saada. Kiihko jäljesti niin hyvin, että se on myös erittäin varteenotettava koira kokeeseen laitettavaksi.