Eilen minulla oli Vermo-päivä. Koska äitini ei päässyt lenkkeilyttämään ja ruokkimaan koiria päivällä, tulin töiden jälkeen hakemaan koirat mukaan Vermoon. Alkuillan ne joutuivat odottamaan autossa, mutta loppuillaksi hain ne toimistoon kanssani.

Orm on kyllä aika ihmeellinen. Se kulki toimistoon johtavat liukkaat rappuset kuin olisi aina niitä kulkenut, ulkona ollut iso ja leveä kuraritilä käveltiin yli kuin vettä vaan ja toimistossa se oli kuin kotonaan. Se on kaikkien ihmisten ja koirien kaveri, muttei silti ole mikään ylisosiaalinen yksilö, joka yrittää väkisin tunkea itseään jatkuvasti ihmisten tai toisten koirien luo. Tosi helppo kaveri normaalielämässä!

Tänään olisi ollut treenit mutta jätin ne väliin, kun ajattelin koirienkin arvostavan enemmän sitä, että käydään kunnon lenkillä eikä tuhlata aikaa autossa istumiseen. Treenasin pihalla jokaisen (Bim, Raivo, Kiihko ja Orm) kanssa pienen hetken ennen lenkille lähtöä. Kun oltiin käyty normaalilenkillä, lähdin juoksulenkille Ormin ja Kiihkon kanssa.

Hieman mietitytti kuinka rankkaa juokseminen on kovasti hajujen perään olevan Kiihkon kanssa, mutta itse asiassa se sujui melkeinpä paremmin kuin Raivon mukana ollessa. Raivon kanssa menee energiaa siihen, kun pitää yrittää saada se ravaamaan. Kiihko ravaa nätisti luonnostaan eivätkä hajutkaan kiinnostaneet liikaa, joten matka eteni joutuisasti. Unohdin taas sykemittarin, joten vauhti saattoi ainakin alkumatkasta olla taas vähän turhan lujaa. Jos vaikka ensi kerralla muistaisi ottaa sen mukaan...

Minulla on ollut tapana varsinkin useamman koiran mukanaollessa pitää osaa koirista vapaana yhdellä kävelytiellä, mutta onneksi nyt oli Orm normaaliin tapaan valjaissa + juoksuvyössä ja Kiihko flexissä. Yhtäkkiä nimittäin 15 metrin päässä edessämme oli jotain, mitä ensivilkaisulla luulin irtokoiraksi. Hyvin pian niin minä kuin Kiihko kuitenkin tajusimme, että kyseessä oli iso kettu. Samalla myös kettu huomasi meidät ja livahti viereiselle pellolle. Kiihko olisi kovasti halunnut perään, mutta onneksi oli tosiaan hihnassa. Muuten olisi voinut tulla kuumat paikat meille kaikille Turuntien ja joen välisellä alueella.

Huomenna lähdetään Marin ja bortsuveljesten kanssa Turkuun yksityisoppiin. Saa nähdä miten menee...