Lauantaina oltiin kentällä treenaamassa bortsusisarusten kanssa, eli mukana olivat minun ja Ormin lisäksi Mari + Roihu ja Tanja + Luna. Aloitettiin treenit tokolla, jossa saatiinkin Tanjalta hyviä vinkkejä seuraamiseen. Nyt pitäis vaan jaksaa sitäKIN treenata... Meidän pitäisi oikeasti olla jossain yksityisopetuksessa tottiksen suhteen, että koskaan edistyttäisiin minnekään.

Agilityssä Orm pääsi treenaamaan A:ta, hyppysuoraa (ja käyrää), verkkokeppejä, keinua ja rengasta. A:ta ollaan tehty vasta muutama kerta, ja heti havaittiin ongelma: ylösmenokontakti... Eipä ole ennen tarvinnut sellaista asiaa miettiä noiden pikkukoirien kanssa. Alastulokontaktit ovat varmat kontaktikapistustreenin myötä, sitähän me ollaan kyllä pihalla hinkattu, vaikka muuta ei paljon olla tehtykään. Keinulle ja renkaalle tarvitaan vielä rutkasti lisää treeniä. Keinu pelottaa, muttei kuitenkaan onneksi niin paljon, etteikö sitä uskaltaisi suorittaa. Pitäisi saada pihalle joku pieni treenikeinu tai sitten askarrella peräti bujalauta. Irtonainen rengas löytyy kotoa, joten sitä pitää alkaa treenaamaan. Verkkokepit menivät ihan hyvin, verkottomissa kohdissa vaati vielä vähän tukea.

Viiden hypyn sarjasta jäi tosi hyvä fiilis: tuo koira irtoaa! Ihana tunne, kun itse jää jälkeen ja koira vain jatkaa paahtamista! Harvemmin tulee noiden pikkukoirien kanssa sitä koettua. Tuli ihan mieleen Bimin kanssa kisaaminen ;). On se pikku-Orpula vaan jotenkin niin tosi kultainen.

Treenien jälkeen lähdettiin vielä lenkille koko porukan (Tanjan bortsut Luna ja Helmi, Marin Roihu, Elkie ja Valo ja minun Kiihko, Raivo, Bim ja Orm) kanssa. Ormin Luna-sisko on kyllä melkoisen persoonallinen ;). Agilityradalla se irtoili esteille täysin omatoimisesti, vaikkei niitä pahemmin ole tehnytkään. Lenkillä se sitten veti ihan omia polkujaan kaukana meistä muista. Hassu tyyppi!

Tässä muutama Tanja ottama kuva treeneistä. Kiitos kuvista :).

1911270.jpg

1911271.jpg

1911272.jpg

Maanantaina treenattiin pihalla kontaktikapistusta ja takaakiertoja - jälleen. Ormin kanssa treenattiin myös poispäinkäännöstä, jonka sujumisessa on ollut paljonkin toivomisen varaa. Nyt se meni taas kuin vettä vaan. En ymmärrä...