Tänään kun tulin töistä kotiin, Bim tuli muiden perässä ovelle pää vinossa hoiperrellen. Ulos päästyään se meni normaalisti tarpeilleen, mutta meno oli edelleen hoipertelevaista ja pää pysyi harrikirvesniemimäisesti vinossa. Asuntoni lattialta löysin useampia vaahtoisia oksennuksia.

Soitin äidilleni, joka tilasi ajan eläinlääkärille ja tuli vajaan tunnin kuluttua meidät täältä hakemaan. Itse en vollotukseltani kyennyt edes lääkärille soittamaan - saati sitten autoa ajamaan - joten onneksi äitini tuli hätiin, vaikka olikin menossa yöksi töihin ja olisi kaivannut parin tunnin unia ennen töihin lähtöä.

Eläinlääkäri oli sitä mieltä, että koska kumpikaan puoli ei kuitenkaan osoita halvaantumisen merkkejä, kyseessä on todennäköisesti Old Dog Vestibular Syndrome (http://www.vara.org/VestibularSyndrome.htm).  Siihen ei ole lääkettä, mutta sen pitäisi parantua itsestään kolmen viikon sisällä. Syndroomaan liittyvää pahoinvointia hillitsemään Bim sai pahoinvointilääkettä pistoksena + lisäksi tabletteja kotona annettavaksi. Syndrooman pitäisi olla ennustukseeltaan hyvä, sillä suurin osa siitä kärsineistä koirista paranee. Joillekin saattaa esim. jäädä pää vähän vinoon, mutta sen ei pitäisi koiran eloa kuitenkaan  haitata.

Toivottavasti kyse on tuosta vestibulaarisyndroomasta, eikä esim. aivoverenvuodosta. Jatkossa pitää eristää Bim töissäoloajakseni yksin makuuhuoneeseen ihan sen oman turvallisuuden takia. Minulla on kuitenkin koiria täällä viiden koiran lauma, eikä kukaan voi antaa mitään takeita siitä, mitä muu lauma tekee, kun lauman pääjehu on heikkona eikä pysty puolustautumaan mahdollisia vallankaappausyrityksiä vastaan. Tänään pojat eivät onneksi olleet yrittäneet käyttää tilannetta hyväkseen.