Tänään oli Lägin valmennusryhmän treenit, treenejä vetämässä Seppo Savikko. Ollaan saatu aiemmin kotiläksyjä, joita olisi pitänyt treenata, mutta kun Tiri on asustellut äitini luona, niin eipä ole tullut treenattua. Ja sen kyllä huomaa...

Meidän kotiläksymme pysyvät samoina kuin aiemminkin: rauhoittumista, eteenlähetystä ja paikallaoloa. Asiat pitää tehdä yksi kerrallaan, sillä esimerkiksi paikallaolon ja eteenlähetyksen yhdistäminen ei vielä onnistu ilman, että Tiri menee hieman epävarmaksi siitä mitä siltä vaaditaan ja alkaa käymään kierroksilla. Intoa onneksi löytyy edelleen, joten jotain positiivistakin. Tänään treenattiin myös juoksukontaktia A:lle, ja todennäköisesti siirryn siihen Tirin kanssa.

Seuraavat treenit ovat jo ensi lauantaina, joten pitää yrittää pitää Tiri täällä ja treenata ahkerasti joka päivä, että kerrankin voitaisiin sanoa edistyneemme. Tätä menoa päästään kisamaan joskus kymmenen vuoden kuluttua.

Tirin treenien jälkeen treenaamaan pääsivät Raivo, Kiihko ja Orm. Raivon kanssa treenattiin aluksi A:lle juoksukontaktia. Se ei oikein hiffannut asiaa, joten pitää jatkaa treenejä. Kuvittelisin, että juoksu-A voisi olla sen juttu, kun ei se kisoissa yleensä A:lle kuitenkaan pysähdy... Raivo pääsi tekemään myös ponnistustreeniä hypyillä sekä keppejä.

Kiihko treenasi A:ta niin, että lelu oli muutaman metrin päässä odottamassa. Vauhdilla meni, mutta malttoi silti pysähtyä 2 on 2 off -asentoon. Kikun kanssa tehtiin myös verkkokeppejä. Orm ehti odotellessa pistää taas yhden hihnan palasiksi. Onneksi kyseessä oli hihna, joka oli järsitty poikki jo aiemmin. Orm treenasi tänään ekan kerran hyppyä. Tehtiin kahdella hypyllä vastaava ponnistustreeni kuin Raivon kanssa. Hyppykorkeus oli Ormilla vielä jotain minikoirien luokkaa, sillä oikeaa hyppytekniikkaa ja ponnistukohtaa haettaessa hyppykorkeudet saavat ollakin matalalla. Tärkeintä on, että se osaa hakea ponnistuskohdan oikein ja lähtee esteelle itsenäisesti. Maksihyppyjä alamme treenaamaan varmaan vasta joskus kesäkaudella, siihen asti treenataan tekniikkaa ja ohjauskuvioita. Tänään Orm pääsi treenaaman myös verkkokeppejä, ja hyvin menivät nekin.

Treenien jälkeen mentiin isäni luo 1,5 tunnin lenkille lumipyryn keskelle. Koirat nauttivat, kun pääsivät taas vanhoihin tuttuihin maisemiin lenkkeilemään. Huomenna Ormin piti päästä paimentamaan, mutta laidunten kunnon takia treenit siirtyvät myöhäisempään vaiheeseen keväälle. Orm joutuu siis tyytymään pelkästään tavalliseen lenkkeilyyn ja noiden valkoisten lampaankorvikkeiden paimentamiseen.