Sunnuntaina pidettiin Lägin vuoden viimeiset viralliset kilpailut. Ohjelmassa oli kaksi kisaa kakkosluokille, yksi muille.

Tiri ja Lantti starttasivat molemmat molempiin kakkosluokan kisoihin. Lantti sai kaksi hyllyä ja teki agiradalla vielä kaksi kaameaa loikkaa A:lta, joten niistä radoista ei paljon ole kerrottavaa. Tiri lähti ekalle radalle sellaisella vauhdilla, että minä olin myöhässä jo lähes lähdöstä lähtien. Puolet suunnittelemistani valsseista jäivät tekemättä, ja ne jotka tein, olivat aivan järkyttävän myöhässä. Rata saatiin kuitenkin väännettyä puhtaasti vikalle esteelle saakka, mutta viimeisen riman pudotus toi meille tulokseksi vitosen luokan nopeimmalla ajalla. Olin jo niin puhki tuolle vikalle esteelle saavuttuamme, että ilmeisesti lopetin liikkeen liian aikaisin ja rima tippui. Sijoitus tällä radalla kuitenkin toinen.

Seuraavalle radalle vaihdoin jalkaan kevyemmät kengät, että valssit sujuvat nopeammin. Lisäksi osasin jo varautua siihen, että Tiri todellakin menee eikä meinaa. Itse töpeksin taas sen verran, että saatiin ensin kielto A:lta ja sitten renkaalta. Muuten rata sujui hyvin, ja niin kontaktit kuin kepitkin onnistuivat. Tulostaso ei luokassa ollut kovin huima, joten tuolla kympillä ja luokan nopeimmalla ajalla otettiin voitto.

Kolmosten radalle starttasin kolmella koiralla: Zoralla, Raivolla ja Sanilla. Zora suostui aamulla tulemaan autoon ihan omatoimisesti, joten toiveet olivat korkealla radankin suhteen. Zora olikin oikein innokas, mutta tällä kertaa ihan iki oma musta putkeni tuotti Zoralle sen verran ongelmia, että saatiin siltä kaksi kieltoa. Tulos siis 10 vp + aikavirhettä joitakin sekunteja. Zora olisi varmasti ihan mukava kisakoira, jos sen kanssa joskus treenattaisiin.

Raivon ontuminen oli taaksejäänyttä, joten sekin pääsi starttaamaan. Rata sujui muutamaa isompaa kaarrosta lukuunottamatta ihan kohtuullisesti yli puolenvälin, mutta sitten se haki putken suuta vähän turhan ahnaasti sellaisessa kohdassa, missä kovin moni muu ei putkea noteerannutkaan. Ilmeisesti oma kroppani oli aavistuksen putken suuntaan kääntyneenä, joten se luki sitten siitä suunnan itselleen. Sanin rata sujui taas ihan sanimaiseen tapaan, eli ei juurikaan mitään ongelmia missään. Yhdessä kohtaa käänsin sitä liian jyrkästi, jolloin tippui rima. Sinänsä ei kauheasti harmita, sillä nollallakaan ei oltaisi oltu palkinnoilla, kärki veti sen verran lujaa.

Päivä oli ihan mukava, vaikka kolmosille niitä nollatuloksia ei tullutkaan. Tiri taas vakuutti minut siitä, että siinä koirassa on potentiaalia. Jopa tuomari kehui sitä palkintojenjaossa :). Enää pitäisi saada se oppimaan kaikki esteet kunnolla...