Tänään sain vihdoin raahattua mm. Kikun (ja Ormin?) syömät sohvan, pöytälevyn ja pari patjaa jätekeskukseen. Yhteensä 100 kg tuli raahattua jätettä hävitettäväksi, hintaa lystille tuli 18 euroa. Kiku katseli hämmästyneenä, kun sen rakas sohva katosi peräkärryn uumeniin ja sisälle jäi sen paikalle vain tyhjää tilaa. Koiraparka joutuu nyt nukkumaan yönsä koiranpedissä sohvan sijaan.

Vietyämme jätteet ja palautettuani peräkärryn töihin suunnattiin koirien kanssa taas hallille treenaamaan. Bim meni taas vakioesteitään puomia ja putkea (ei muuten suostunut menemään mustaan putkeen :o). Oman osuutensa tehtyään se sai mennä autoon, että oli edes yksi räkyttävä koira vähemmän hallissa.

Ensimmäisellä kierroksella Sani treenasi keppejä ja puomia, Raivo keppejä, puomia ja A:ta. Kiku meni keppien ja puomin lisäksi muutamaan kertaan myös renkaan. Orm hinkkasi puomin lisäksi keppejä molemmin puolin. Vauhti ja tekniikka olivat molemmilta puolilta ihan ok.

Toisella kierroksella tehtiin serpentiiniä ja välistävetoja kolmella rinnakkain olevalla hypyllä. Sani meni molemmat pätkät pariin otteeseen kuin vanha tekijä. Raivo meni ensimmäisellä kerralla serpentiinin hyvin, mutta toisella kerralla se äkkäsi hyppyjen takana olevan putken, jonne se irtosi hienosti. Jokunen toisto jouduttiin ottamaan, ennen kuin saatiin serpentiini taas sujumaan. Välistävedot menivät tosi hyvin. Orm ja Kiku äkkäsivät putken molemmat jo ensimmäisellä kerralla, eikä niitä sitten heti saanut sieltä kääntymään pois. Kikulla varsinkin oli suuria ongelmia. Lopulta molemmat kuitenkin menivät ihan ok.

Ormin kanssa otettiin ennen ja jälkeen serpentiinin vielä hyppytreeniä askeleenpidennyssarjalla. Meni tosi hienosti, vaikka juoksin itse vieressä. Niin kauan kuin sillä on lelu odottamassa, hyppäämisen kanssa ei ole mitään ongelmaa. Heti kun lelu puuttuu, pellehyppely alkaa. Tänään tuli tunne, että se ei varmaan vielä osaa keskittyä sekä hyppäämiseen että minun seuraamiseeni, sen takia se hyppii niin hulluja hyppyjä. Ei muuta kuin lisää treeniä. Intoa siltä ei ainakaan puutu, se on hieno juttu!

Jäähdyttelylenkki tehtiin taas isäni luona. Tarkoitus oli mennä samaa reittiä kun viime viikolla lumikenkien kanssa, mutta koska hanki kantoi koiria, päätin tehdä pidemmän reissun. Minua ei hanki kantanut edes lumikengät jalassa, joten melkoisen raskasta olisi ollut lenkkeillä ilman niitä.

Tilasin tänään loka-auton tyhjentämään jätekaivon ennen kuin kaivo on niin täynnä, että jätevedet kiertävät takaisin sisälle. Olen tässä pähkäillyt, että miten vältän sen, etten aamulla tule ikkunan takaa yllätetyksi puolipukeissa. Tarkkaa aikaa tai edes päivää ei firmassa osattu tulolle sanoa. Koiratkaan eivät välttämättä autoon reagoi, ennen kuin se on jo pihassa. Verhoja en viitsisi sulkea, joten ehkä minä vain menen kiltisti täysissä pukeissa nukkumaan. Ongelmansa kullakin...