Tiistaina käytiin luolilla kettua moikkaamassa. Sani oli kovasti innoissaan, mutta eihän sen massa oikein ahdingosta tai madalluksista mahdu... Kiku pääsi pitkästä aikaa haukkumaan ketulle, ja ainakin sille jäi mieletön into päälle tällä kertaa. Hirmuinen pääsi nuuhkimaan ilmapiiriä, eikä sitä ainakaan ketun haju tai vieras paikka yhtään pelota.

Luolilla nähtiin myös Hirmuisen sisko Fanni. Kyllä ne heti tunnistaa siskoksiksi ;). Kooltaankin ovat täysin identtiset. Karvaa Fannilla on vähän enemmän naamassa, muttei siitäkään kovin karvaista isona tule.

Luolatreenien jälkeen päästiin samassa paikassa Ormin kanssa vielä lammashommiin, kun kolme lammasta oli karannut aitauksesta. Käytiin ihan vain yhdessä ohjaamassa ne takaisin aitaukseen, kun ajattelin että vauhtia olisi voinut olla vähän liikaa, jos olisin Ormin lähettänyt ne hakemaan. Kerrasta saatiin ne takaisin aitaukseen, joten ei onneksi tarvinnut hävetä itseään tai Ormia ;).

Luolatreeneistä saatiin kyytiin Sani, Greta ja Hetan pentu Rinca, jotka vein äitini luo. Greta, Rinca ja Hirmuinen pääsivät äitini pihalle peuhaamaan, ja vauhtia oli pennuilla taas kovasti.

----

Tänään vähän paimennettiin. Poispäinajon lisäksi treenasin pidempiä suoria kuljetuksia, kuten viime koulutuksessa saatiin ohjeeksi. Taas oli ongelmana se, että Orm hakee liikaa vasemmalle, mutta saatiin lopuksi kyllä kuljetettua lampaita ihan suoraankin.

Tänään olin myös vetämässä agitreenejä, joiden jälkeen treenasin Tirin kanssa pikaisesti keppejä ja kontakteja. Meillä on sen juoksun takia vähän turhan pitkä treenitauko ennen vkonlopun kisoja, mutta lahjattomat treenaa jne.

Pe-la yönä lähdetään sitten ajelemaan kohti Oulua. Pitää katsoa ehdinkö lauantaina molempiin kisoihin vai pitääkö jälkien teon takia peruuttaa osallistuminen ekaan kisaan. Sunnuntain kisoihin pitäisi ehtiä, vaikka oppaana toimisinkin.