Tänään muutin hieman lampaiden aitauksen paikkaa yhdessä laitumen nurkassa. Levitin laidunta hieman, että lampaat saivat vähän lisää heinikkoa puhdistettavakseen. Hyvin ne ottivat sen hoitaakseen, sillä yhden puskan alunen oli siivottu yhdessä hujauksessa. Siinä kaatosateessa sähköpaimenta viritellessäni tuli vain hetkeksi mieleen, että onko tässä mitään järkeä ;).

Muutenkaan minun touhuissani ei kauheasti järkeä taida olla. Maanantaina sain vihdoin inspiraation leikata kuivat oksat pois marjapensaista. Nyt ei ilmeisesti ole pensaiden kannalta kaikkein otollisin hetki siihen, mutta kun inspiraatio iskee, sitä on kuunneltava. Tänään sain vihdoin istutettua kolme vuotta sitten hankkimani kukkasipulit. Tiedetään, ne ovat jo niin vanhoja, että tuskin yksikään niistä itää. Tiedän myös, että ne olisi oikeasti kuulunut istuttaa joskus syys-lokakuussa. Mutta kun se inspiraatio iski juuri tänään... Syys-lokakuussa sitä ei välttämättä enää tule.

Tänään kävin vetämässä treenit ja treenasin niiden jälkeen vähän omien koirienikin kanssa. Ormin kanssa treenattiin keppejä yksittäin sekä muutaman esteen pätkää, jossa pääsi tekemään backlapin. Yllättäen se sujui useampaan kertaan oikein hienosti.

Raivon kanssa otettiin tuota samaa backlap-pätkää, mutta tehtiin sen päätteeksi kepit vielä 90 asteen avokulmasta: ensin takaaleikkauksella, sitten niin, että juoksin ekan kepin ohi niiden toiselle puolen. Raivolla ei mitään ongelmia kummallakaan tapaa. Kepeillä huomaa järkyttävän hyvin sen kuilun, mikä on Raivon ja muiden koirieni välissä osaamistasoa katsottaessa. Tosin järkyttävää on myös tietää, että Raivonkin osaamisessa on vielä paljon hiomista monissa asioissa.

Kiku pääsi myös backlapia treenaamaan, ja meni itseasiassa muuten hyvin, mutta A:n alla olevaan putkeen mentäessä haki aina A:ta. Vauhtia sillä oli taas niin paljon, että sillä pärjäisi kolmosissakin. Nyt pitäisi saada vain tuo sama vauhti kisaradoille...

Bim pääsi putkeen, puomille ja keinulle. Keinu on jostain syystä aina ollut sen suosikkieste, ja on sitä edelleen 15 vuoden jälkeenkin. Kepit oli toinen este mille se saattoi radalla aina irrota vähän turhankin hyvin, mutta keppejä ei olla enää treenattu, sillä niissä iän tuoman jäykkyyden huomasi ensimmäisenä.

Hirmuinen pääsi treenaamaan putkea. Tein myös puomin pariin kertaan ihan muistin virkistykseksi, vaikka puomitreenit meillä sitten aikanaan alkavatkin juoksukontaktien takia ihan maantasolta.