Tämä viikko on mennyt kesätöissä torstaita lukuunottamatta. Ma-ti olin töissä normaalit 8 h, keskiviikkona päivä venähti 11 tuntiseksi. Koirat olivat keskiviikkona mukana töissä, kun menin Vermosta suoraan ratsastustunnille. Tänään töihin mukaan pääsivät Hirmuinen ja Orm. H:n käytin aamulla rokotuksilla, ja se osasi käyttäytyä oikein hienosti. Kertaakaan ei häntä laskenut koko reissun aikana eikä piikkikään aiheuttanut reaktiota. Jätin sen vielä eläinlääkärin huostaan "pantiksi" kun kävin läheiseltä automaatilta nostamassa käteistä, kun Electron ei kelvannut maksuvälineenä. Ei ollut syönyt eläinlääkäriä eikä vastaanottoa ;).

Ma-to olin ratsastuskurssilla. Ihan hyvä aloittaa pitkän tauon jälkeen neljän päivän putkella... Ma keskityttiin kulmien ratsastukseen, ti katsottiin istuntaa (joka minulla on aivan vinossa vuosien maastoratsastuksesta johtuen) ja keskiviikkona päästiin hyppäämään. Eilen oli kahden tunnin maastoretki, jonka loppuvaiheissa tuli kyllä tunne, että saisi jo riittää ;). Jalat olivat kyllä aivan hyytelöä tuon rupeaman jälkeen.

Eilen tehtiin lyhyet paimennustreenit Ormin kanssa. Orm sai lampaat hyvin ja mielestäni ihan ajatuksella pois vanhan taloni ympäriltä. Kun päästiin pellolle, tehtiin vain lyhyt kuljetus ja lopetettiin kun sujui hyvin. Tänään tehtiin taas lyhyt treeni. Nuo pässit ovat melkoisia jästipäitä, mutta Orm on saanut ne hyvin liikkeelle. Tänään ekassa treenissä se meni ihan hyvin, mutta toisessa pätkässä se vähän possuili. Seuraavaan treeniin se pääsee liinassa.

Eilen käytiin myös agikentällä kääntymässä. Treenattiin irtoamista. Tipi meni yllättävän hyvin. Orm meni myös tosi hyvin ja kesti jopa pari poispäinkäännöstä. Raivo osaa irrota, ja ekan setin se veti oikein hyvin. Toisella kerralla se meni ensin vähän omissa maailmoissaan ja huolimattomasti, mutta lopulta se tajusi ettei oltu radalla vain hengailemassa, jonka jälkeen se meni oikein hyvin. Äiti treenasi loppujen koirien kanssa, eikä kukaan nyt ihan toivottomalta näyttänyt ;).