Totesin tänään olevani maailman paras koirankouluttaja. Olen saanut Ormin oppimaan, että makupala vasemmassa kädessä tarkoittaa aina sitä, että se tulee sivulle. Ainoa ongelma on, että se tekee sitä silloinkin, kun pitäisi tehdä jotain muuta (mennä maahan, tulla eteen jne.). Tosi taitavaa - minulta! Koira ei ole vuottakaan, ja pitää jo alkaa korjaamaan tekemiään koulutusvirheitä...

Tänään oli taas pk-tottistreenit. Ohjelmassa oli mm. seuraamista muiden koulutettavien ympäri kiertäen, maahanmenoa ja luoksetulosta eteentulo-osuus. Tuon meidän namiongelman takia minun pitää tuo eteentulo ottaa lelun kanssa, mutta se toimii niin itse asiassa tosi hyvin. Ormin saa lelulla paljon lähemmäs kuin pelkän namin kanssa. Nyt pitäisi sitten alkaa harjoittelemaan myös noutokapulan kanssa toimimista ja hankkia Ormille ketjukaulain. Kaulain löytynee Inkoosta aiempien sakemanniemme jäljiltä, joten pihi ihminen pääsee taas säästämään pari euroa.

Treenien jälkeen mentiin taas Marin, Saken ja koiriensa kanssa lentokentälle. Nyt oli mukana siis yhteensä kahdeksan karvajalkaa, kun Tirikin on minulla edelleen. Alkumatka jouduttiin menemään hihnoissa kun väkeä oli kuin pipoa. Lopulta päästiin rauhalliseen paikkaan ja koirat pääsivät juoksemaan kilpaa. Tiri ja Kiihko yrittivät pysytellä bortsujen perässä ja saivatkin kunnolla liikuntaa. Roihu käyttäytyi taas oikein hienosti, vaikka Kiku ja Tiri yrittivätkin vähän sitä kurmuttaa. Koirat oli tosi helppo saada ottamaan kunnon spurtteja, kun itse hieman aina juoksahteli eri suuntiin. Kielet roikkuivat kaikilla koirilla siihen malliin, kuin olisivat tippumassa suusta.

Tänään onneksi totesin myös, että jossain olen sentään minäkin onnistunut. Tiri on nimittäin viimeiset viisi kertaa siirtynyt sisätiloista ulos täysin hiljaa! Siis ei pienintäkään haukahdusta! Ongelma on nimittäin ollut, että se käy aina uloslähtiessä niin kuumana, että meteli on kamala. Koska elän hieman eri aikataulussa kuin tuo ainokainen naapurini, eli koirien pissatus iltaisin ennen nukkumaanmenoa tarkoittaa minulle viikonloppuisin/lomalla n. klo 03:a ja arkisin klo 24:ää, en kauheasti tykkää siitä, jos pihalle rynnätään kauheiden äänitehosteiden kera. Sen takia Tiri on nyt täällä joutunut kovaan kouluun, ja näköjään on tehonnut. Olen päästänyt koiria ulos yksitellen arvojärjestyksessä. Tirin kohdalla olen vielä pitänyt huolen siitä, että se on täysin rauhallinen ennen kuin avaan ulkoven. Jos se yrittää äännellä tai lähtee liiallisella innokkuudella, ovi menee kiinni sen nenän edestä. Kun se sitten on siirtynyt pihalle ääneti, se saa palkan. Näköjään toimi yllättävän nopeasti.