Ihanaa kun tänään on maa taas saanut lisää valkoista peitettä. Ainoa inhottava puoli asiassa ovat ihmiset, jotka eivät osaa ajaa talvikelissä. Jos minulta kysyttäisiin, talvisin olisi aina tällainen ajokeli. Mikä sen ihanampaa kuin ajaa lumisella tiellä, jota ei suola-auto ole käynyt sotkemassa sohjoiseksi. Yksi talven ihanimmista puolista, mutta valitettavan harvoin sitä pääsee kokemaan.

Kaikki eivät talvisilla teillä valitettavasti näytä pysyvän, joten tänään jouduin Lägin hallituksen kokouksesta tullessani odottelemaan pitkän tovin autoletkassa. Koska missään ei näkynyt mitään syytä pysähdykselle ja letkan etunenässä oli pari rekkaa keskellä isoa mäkeä, ajattelin rekkojen jääneen jumiin ylämäkeen. Aikani odotettuani laitoin jo nelivedon päälle ja suunnittelin lähteväni ohittamaan letkaa pientareen puolelta, mutta onneksi en ehtinyt sitä tehdä. Olisi voinut tulla noottia palomiehiltä ja poliiseilta... Mäen jälkeen olevassa mutkassa oli joku ajanut ulos päin kallioleikkausta. Oli vaan melkoisen tylsää, että missään ei ollut mitään onnettomuudesta varoittavaa, vaan letkan pää tuli mäkien ja mutkien seassa vastaan täysin yllättäen. Ei kovin turvallista... Toisesta suunnasta tulijoille oli sentään paloauto vilkkuineen kertomassa, että vauhtia pitää hiljentää ennen pysähdystä.

Lumen lisäksi on näkynyt myös verta. Tipillä alkoi vihdoin juoksu ja se aiotaan astuttaa nyt Bimin lapsella Jalolla (Tupla-Täplän Noble). Luvassa on toivottavasti mukavia, tarmokkaita työterrierejä moneen lajiin. Katselin suunnitellun pentueen sukutaulua, ja ainakaan suvun ei pitäisi olla esteenä menestymiselle eri harrastuksissa. Näin lähelle Bimin lapsenlapsen saamista ei enää koskaan pääse, joten pitää toivoa että pennuissa olisi joku sellainen yksilö, joka kelpaisi äidillenikin...

Lisää verta elämään on tuonut Luigii. Vanha pappa on käynyt tarjoamassa turpaansa mäyrälle siihen malliin, että pää ja suu ovat täynnä reikiä ja täydellinen purenta on nykyisin vähemmän täydellinen. On se hullu! Harmi ettei se kokonsa puolesta päässyt jahtaamaan KVA:n arvoa keinoluolille.