Kävin tänä aamuna koirien kanssa metsälenkillä, jonka jälkeen treenasin kaikkien kanssa tokoa, eteenmenoa tai kontakteja. Koirat pääsivät treenaamaan kukin vuorollaan arvojärjestyksessä. Kun Raivo oli tehnyt oman osuutensa, laitoin sen autoon Kiihkon ja Ormin treenien ajaksi. Kaikkien tehtyä treeninsä menimme sisään aamupalalle. Silloin huomasin, että Raivo nuolee toista etujalkaansa. Ei muuta kuin jalkaa tutkimaan, ja sieltä löytyi rannenivelen ja tassun puolivälistä parisenttinen viiltohaava. Soitto pieneläinklinikalle, jossa sanoivat, että yleensä tuossa kohdassa olevia haavoja ei kannata ommella, ellei verta tule paljon. Koska verta ei pahemmin haavasta vuotanut, tuli hoidoksi vain haavan suihkuttelu useamman kerran päivässä ja varjeleminen nuolemiselta.

Hieman ihmettelen, mistä haava on jalkaan tullut. Autossaollessa haava on jo ollut jalassa, sillä auton kojelaudalla oli verijälkiä. Haava on ollut jalassa siis jo silloin, kun Raivo teki omaa osuuttaan. Mitään siitä ei huomannut! Vaikka sekin on muka välillä niin herkkis, niin ei näköjään tällaisissa asioissa. On nuo terrierit hulluja tuon kipukynnyksensä kanssa! Nyt kun mitään ei tapahdu, se ei suostu jalalla edes astumaan maahan, vaan kulkee kolmella jalalla.

Olin suunnitellut jättäväni koirat kotiin Vermossa työskentelyn ajaksi, mutta Raivon vamman takia otin sitten sen, Kiihkon ja Ormin mukaan. Kiihko ja Orm olivat aivan tohkeissaan päästessään tutustumaan uusiin paikkoihin ja uusiin ihmisiin. Ne pääsivät tapaamaan myös Raivon lapsen Rasmuksen, jonka kanssa Ormilla olikin kunnon painit. Loppuraveista Orm oli jo niin väsynyt, ettei jaksanut enää edes moikata toimistoon tulleita ihmisiä.

Illalla kävin äitini luona hakemassa asuntoauton, että koirilla on lämmin odotella huomenna, kun menen Purinalle vetämään pari treeniryhmää ja treenaamaan parsoneiden valmennusryhmään. Joudun ottamaan valmennusryhmään vammautuneen Raivon tilalle Sanin. Hieman harmittaa!

Äitini luona hoidettiin myös Tirin jalkaa, josta on ilmeisesti mennyt tikku läpi. Lisäksi Luigiilla on kaulassa niin arka ja kuumottava kohta, että se yrittää murista kun siihen koskee. Mahtaako se olla edelleen jotain jälkiä mustalaisten käynnistä? Minä en ole sen kaulaa pahemmin tässä välillä kosketellut, joten en tiedä onko se ollut siinä jo aiemmin. Että tällaista melko rampaa porukkaa täällä tällä hetkellä.