Lauantaina oli ohjelmassa Lägin epävirallinen Halli Cup -osakilpailu. Osallistuin mölliluokkaan Kiihkon kanssa. Kiihko käyttäytyi tosi hienosti hallin tungoksessa, olin oikein ylpeä siitä. Hieman epäilytti, mitä se tekee radalla, kun hallissa on kova hälinä ja yksi seinusta on täynnä vieraita koiria ja ihmisiä. Kiihkolla ei kuitenkaan ollut mitään hätää. Ensimmäisen radan alku meni tosi hienosti, mutta yhdessä tiukassa käännöksessä se irtosi A:lle kymmenen metrin päähän... Se pysähtyi A.n kontaktille tosi hienosti siitä huolimatta, että itse olin siellä kymmenen metrin päässä, eli se taitaa ihan oikeasti tietää, mitä kontakteilla tehdään. Toisella radalla selvitettiin tuo kyseinen kohta hienosti, mutta sitten ohjasin vähän huolimattomasti, ja se tuli kahdesta hyppyesteestä ohi. Edelleen on siis ongelmana se, että jos ohjaan huolimattomasti ja olen sen edellä tai samalla tasolla, se tulee esteitä ohi. Lisää treeniä! Tällä kertaa ei meille siis menestystä, mutta onneksi Sanin ihana Saga-tytär teki minimölleissä hienon nollaradan ohjaajansa Sofian kanssa ja he tulivat toisiksi.

Raivon kanssa oltiin kisaavissa nollakoirakkona. Raivo teki puhtaan radan ihan kohtuullisessa ajassa, ja tuolla tuloksella olisi tullut minikisaavien voitto. A mentiin kahteen kertaa; ekalla kerralla hyvä kontakti, toisella taas hypättiin jo melko ylhäältä. Nyt pitää ottaa tuo A:n kontakti tehotreeniin.

Sunnuntaina meillä oli Lägin hallilla parsoneita kouluttamassa Jaakko Suoknuuti. Taas kerran sai paljon kullanarvoisia vinkkejä ohjaamiseen. Koirana minulla oli Raivo, ja nyt pitäisi rohkeasti alkaa harjoittelemaan layerointia (kirjoitetaankohan se noin?). Layerointi (suom. leieröinti) tarkoittaa sitä, että ohjaajan ja koiran linjojen väliin jää esteitä, joita ei suoriteta. Raivon kanssa kaikki layerointeja vaatineet kohdat sujuivat tosi hyvin; se tosiaan irtoaa, vaikka olenkin kaukana siitä ja esteistä! Pitäisi vaan treenata ja saada lisää rohkeutta siihen, että kisoissakin voi tehdä rohkeita mutta järkeviä ratkaisuja.

Orm oli mukana molempinä päivinä ja nautti siitä, että sai huomiota. Se rakastaa kaikkia ihmisiä ja koiria, ja yrittää aina kiivetä ihmisten syliin, jos sattuu sopiva uhri paikalle. Lauantaina se onnistui aina kampeamaan itsensä kontaktikapistukselle kun katselin muiden suorituksia, joten tehtiin sitten kontaktikapistus n. 20 kertaa aamupäivän aikana. Ainakin se tietää, mitä kontaktilla kuuluu tehdä. Perjantaina se tuli muuten sisälle kokonainen, raaka kananmuna suussa...?? Ilmeisesti Luigii on näyttänyt sille, missä on naapurin komposti.