Tällä viikolla tuntuu, että mitään ei ole tapahtunut. Viikon kohokohta taitaa olla se, kun eilen Sanin kanssa poistettiin taas yksi hiiri loukusta. Minun ei tarvitse kurotella tiskipöydän alle hiirtä ja loukkua noukkimaan; riittää, että avaan kaapin oven ja päästän Sanin noutamaan saaliin.

Tiistai-ilta meni Lägin hallilla treenejä vetäessä, keskiviikon olin Vermossa ja eilen ilta sujui kirjoittaessa juttuja Parson-lehteen (deadline eilen, joten ei taaskaan ollenkaan viime tipassa...). Koirilla on ollut tosi tylsää, kun ei ole tapahtunut oikeastaan mitään, ainoastaan päässyt normaaleille lenkeille. Tylsyys jatkuu vielä hetken, sillä tänään on illalla Lägin vanhan ja uuden hallituksen tapaaminen ja lauantaina minulla menee koko valoisa aika Vermossa.

Onneksi lauantai-illaksi ja sunnuntaiksi on jotain actionia luvassa, sillä lauantai-iltana mennään hallille treenaamaan. Mukaan tulevat Jenni ja Iita, ja varmasti myös pikku-Telma pääsee mukaan imemään vaikutteita. Sunnuntaina päästään Raivon kanssa harjoituskoirakoksi Lägin koulutusohjaajakurssille. Tänään Raivo ja Tiri menevät Halikkoon Piiran vastaanotolle, joten toivottavasti jumeista päästään taas eroon.

Raivosta on muuten tullut sen mustalaisepisodin jälkeen vähän outo. Pihalla se yleensä jäkittää portinpielessä ja tuijottaa tielle/naapurin pihalle. Mitään se ei sano, kunhan seisoo ja tuijottaa, eikä meinaa millään tulla sisälle.

Tein eilen muuten sen verran hyvää ruokaa, että pakko laittaa resepti tähän. Voi kuulostaa epäilyttävältä, mutta oli älyttömän herkullista, ja itse asiassa suht' terveellistäkin.

Seiti-perunavuoka

  • 1 pkt seitifileitä
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • kaksi sipulia
  • valkosipuli (kokonainen tai n. 8 kynttä)
  • rakuunaa, persiljaa, tilliä, sitruunapippuria, basilikaa, 3/4 kasvisliemikuutiosta
  • 2 pussia pakastettua parsakaalia
  • 7 perunaa (osan voi korvata esim. porkkanoilla, kesäkurpitsalla tai munakoisolla)
  • yrttisuolaa
  • 1 prk ranskankermaa (vähärasvaista)
  • 1 prk ruokakermaa (vähärasvaista)
  • juustoraastetta (vähärasvaista)

1. Laita tomaattimuska, sipulit, n. 4 valkosipulinkynttä, rakuuna, persilja, tilli, sitruunapippuri, basilika ja kasvisliemikuutio hellalle kiehumaan. Sillä aikaa kun tomaattikastike kiehuu, paloittele perunat (+ mahd. porkkanat jne.).

2. Kaada isohkoon uunivuokaan pohjalle puolet tomaattikastikkeesta. Lado päälle seitifileet ja peitä ne lopulla tomaattikastikkeella.

3. Lisää vuokaan parsat ja n. 1/3 perunoista, ripottele päälle yrttisuolaa (joutuu laittamaan aika reilusti) ja purista pari valkosipulinkynttä.

4. Lisää loput perunat, taas päälle yrttisuolaa ja valkosipulia.

5. Sekoita ranskankerma ja ruokakerma, kaada ne tasaisesti perunoiden päälle. Peitä koko komeus juustoraasteella.

6. Paista 200 asteessa n. 1 h 15 minuttia. Nam!