Tänään lähdettiin koirien kanssa ulkokentälle treenaamaan. Sen verran oli kylmä, että mietin pitäisikö sittenkin suunnata hallille, mutta olen sen verran pihi, ettei kymmenien kilometrien ylimääräinen ajelu kiinnostanut, kun lähempänäkin pääsi treenaamaan.

Kenttä olikin varsin hyvässä kunnossa etenkin niissä paikoissa, missä ei kukaan ollut tassutellut: päällä mukava kerros lunta/kuuraa ja alla hiekkaa. Ei jäätä missään välissä. Bim pääsi ensimmäisenä treenaamaan, ja se teki puomia sekä hyppyjä rimat maassa. Intoa piisasi eikä se olisi millään halunnut lähteä pois kentältä vuoronsa loputtua. Raivon kanssa treenattiin hyppyneliötä rimat maassa. Itse seisoskelin neliön keskellä ja lähetin sitä hypyille. Sen lisäksi otettiin vielä keppejä.

Kiihkon ja Ormin kanssa tehtiin ensin keppejä (lähestyminen hypyn kautta 90 asteen kulmasta). Tehtiin keppitreeni verkkokepeillä, joissa oli kiinni eka ja vika verkko. Kiihko meni tosi hyvin, Ormin kanssa on vielä paaaaljon treenattavaa. On se hassua, miten osat voi vaihtua: syksyllä tuntui siltä, että Orm oppii pujottelemaan paljon Kikua aiemmin. Kummankin piti osata pujotella sujuvasti Ahvenanmaan kisoissa, mutta valitettavasti sairasteluni aiheutti lähes totaalisen treenitauon seitsemäksi viikoksi, joten valmistautuminen ei ole mennyt ihan putkeen ja aika loppuu kesken.

Lopuksi treenattiin molempien kanssa vielä kolmella hypyllä irtaantumista kaarevalla linjalla. Orm meni tosi hyvin molempiin suuntiin, Kikulla oli aluksi vaikea irrota hypylle, joka ei ollut ihan suoraan sen linjalla. Kontakteja ei poikien kanssa otettu, kun ne olivat vähän liukkaat (Kiku tosin karkasi itse kerran tekemään A:n...).

Ennen treenejä käytiin pitkällä lämmittelylenkillä ja treenien jälkeen mentiin yhtä pitkälle jäähdyttelylenkille. Itselläni olivat jalat taas kovilla, mutta henki kulki jälleen! Alkumatkasta yskitti, samoin Bimin treenien jälkeen kun juoksin itse vähän turhan paljon mukana, mutta muuten oli oikein hyvä olo. Toki yskä on edelleen jatkuvasti läsnä, mutta lähinnä vain ihan normaalina yskimisenä. Kovempia yskänpuuskia ei tule enää kuin muutaman kerran päivässä. Toivo elää, että pääsen Ahvenanmaalla pari starttia juoksemaan...