Koirat eivät tässä viime aikoina kauheasti ehtineet täällä minun luonani olla, vaan ovat olleet Varkaus-reissun jälkeen aika paljon äitini luona hoidossa. Maanantaina ne joutuivat sinne konsertin takia ja keskiviikkona Vermon takia.

Orm palautui kasvattajaltaan vasta keskiviikkona, sillä kasvattaja-Leena kävi Ormin kanssa tiistaina vielä paimentamassa Paarvion Annikan luona. Orm on sen verran innostunut lampaista, että oli Leenan luona aina yrittänyt karata lampaiden aitaukseen. Onneksi Ormin Heli-täti oli aina käynyt kateellisena ilmiantamassa Ormin. Fiksu koira tuo Heli! :)

Tänään käytiin tunnin hihnalenkillä, ja taas sai olla hermot kireällä Raivon ja sen ravaamisen takia. Ei meinaa ravata sitten millään. Hetken aina suostui ravaamaan, mutta sitten vaihtoi taas peitsille tai laukalle. Melkoinen oravanpyörä noiden sen jumien ja ravaamisen suhteen: kun on jumeja, ei tahdo ravata, ja kun ei ravaa, tulee jumeja... Pitäisi vaan yrittää sinnikkäästi kuljettaa sitä hihnassa ja ravauttaa, mutta siinä menettää sitten taas osan omasta vapaudestaan. Lisäksi umpimetsässä tuo hihnalenkkeily on tosi hankalaa.

Huomenna pitäisi mennä kentälle treenaamaan ja pururadalle juoksemaan, kun ei onneksi ole järkevämpää tekemistä juhannuksena. Lisäksi pitäisi viikonlopun aikana saada vaihdettua auton termostaatti, että matkustaminen olisi mukavampaa. Nyt ajelen puhallin kuumaa puhaltamassa, etteivät lämmöt nouse liian korkealle...