Viimeisin kahdeksan päivän aikana olen treenannut koirien kanssa yhteensä neljänä päivänä. Uusi ennätys! Viime lauantaina oli Lägin valmennusryhmän treenit, joissa oltiin Tirin kanssa. Tällä kertaa päästiin tekemään jopa usemman esteen sarjaa. Tehtiin vauhtiympyrää, jossa tarkoituksena on saada koira hakemaan esteitä itsenäisesti ja ohjaaja ottamaan sivuetäisyyttä koiraan ja esteisiin. Palkka tuli kouluttajalta kehän ulkopuolelle, ettei koira hae ohjaajan luo palkan takia. Vauhtiympyrän lisäksi treenattiin taas juoksu-A:ta sekä keppejä. Kysyin Sepolta, koska päästään kisamaan. Vastaus kuului: "Et halua tietää". Eli ei ilmeisesti vähään aikaan...;)

Tiistaina oli minun vetovuoroni Marin ja minun treeniryhmässä, ja jäin treenien jälkeen itsekin vähäksi aikaa treenaamaan. Treenaamaan pääsivät taas pikkupojat eli Raivo, Kiihko ja Orm. Raivo pääsi tekemään hengennostatustreeniä, eli muutamia helppoja juttuja, kuten eteenmenoa, putken suulta kääntymisiä ja kahdeksikkoa yhdellä hypyllä. Kiihko treenasi eteenmenoa sekä keppejä. Orpula pääsi taas yhden hihnan poikki järsittyään verkkokepeille, eteenmenotreeniin sekä putkitreeniin.

Eilen oltiin Kiihkon kanssa Mia Laamasen ohjauksessa. Kiihko pääsi elämänsä ensimmäistä kertaa ohjattuihin treeneihin ja vieraiden koirien kanssa treenaamaan. Tehtiin muutamia lyhyitä pätkiä, joissa Mia katsoi, mihin pitäisi jatkossa kiinnittää huomiota. Meidän pitää alkaa treenaamaan pitkiä eteenmenoja niin, että minä juoksen mukana ja Kiku silti ampuu eteenpäin eikä hae esteiden ohi minun luokseni. Ampumista kaivataan myös esim. pussille, eli jokainen este pitää suorittaa niin, että koira ampuu niille itsestään eikä vain sen takia, että ohjaaja liikkuu. Kontakteille kaivataan edelleen lisää itsenäisyyttä. Kiku meni mielestäni oikein hyvin, tästä on hyvä jatkaa :). Oli kyllä tosi hyvät treenit ja oli mielenkiintoista ja opettavaista jäädä katsomaan myös seuraavan ryhmän suorituksia - etenkin, kun ryhmässä oli kaksi oman treeniryhmäni koirakkoa.

Tänään oli sitten parsoneiden valmennusryhmän treenit. Ekat 1,5 tuntia tehtiin muutaman esteen pätkiä nopealla syklillä, eli ei treenattu kovin pitkään kerrallaan mutta treenisuorituksia tuli silti useita. Ensin treenattiin kepeillemenoa niin, että keppien vieressä oli hyppyeste ansana. Este oli aluksi parin metrin päässä, mutta sitä siirrettiin aste asteelta lähemmäs koiran kepeillemenolinjaa. Aluksi Raivo ei hyppyä edes noteerannut, mutta heti kun se oli kepeillemenolinjan vieressä, se ei enää voinut jättää sitä suorittamatta. Lisäksi omaan käytökseeni ja kepeillelähetykseen tuli selkeä muutos, kun hyppy tuli lähemmäs. Treeniä, treeniä... Seuraavaksi treenattiin neljän esteen sarjaa, jossa oli yksi välistäveto, jonka saattoi tehdä joko sylikäännöksen tai valssin avulla. Treenattiin molempia tapoja. Lisäksi treenattiin vielä puomillemenoa niin, että putki oli puomin alla, ja sen suut osoittivat aluksi suoraan sivuille. Pikkuhiljaa putken suita tuotiin lähemmäs puomin nousua niin, että ne lopulta olivat ihan kiinni puomissa. Koiralle jäi siis vain se parikymmensenttinen aukko, mistä mennä puomille. Aluksi meni tosi hyvin, mutta kun oltiin viimeisessä vaiheessa, Raivo bongasi koko ajan putken. Lopulta hieman vekittämällä saatiin se menemään puomille. Tähänkin treeniä, treeniä...

Toinen puolitoistatuntinen treenattiin rataa, joka tehtiin kolmessa osassa. Aikalailla hyvin meni, tosin ongelmia oli mm. muurilla, jota lähestyttiin vinosti. Pitää sekin kirjata treeniohjelmaan. Tosi hyvät treenit oli tänäänkin, ja Raivo jaksoi hienosti koko kolmituntisen.

Olen päättänyt jatkaa kisataukoa toukokuulle asti. Raivolla ja Sanilla on SM-nollat kasassa, joten senkään takia ei tarvitse aikaisemmin kisata. Nyt keskitytään siihen asti oikein urakalla treenaamiseen. Lisäksi yritetään saada Raivon selkä ja lihakset parhaaseen mahdolliseen kuntoon kesän koitoksia ajatellen. Pitäisi vielä yrittää tehdä ihan kirjallinen treenisuunnitelma agitreenien osalle. Lisäksi olemassa on jo kirjallinen treenisuunnitelma oman juoksukuntoni parantamiseksi. Eipähän ole vapaa-ajanongelmia...