Eilen oltiin paimentelemassa Ormin kasvattajan Leenan luona. Saatiin treenata taas vähän erilaisilla lampailla. Orm meni ajoittain mielestäni oikein kivasti. Treenattiin häkitystä ja saatiinkin lampaat kahteen otteeseen häkitettyä. Ensimmäisellä kerralla Leena oli vieressä neuvomassa, toisella kerralla lampaat olivat häkissä ennen kuin ehdittiin Ormin kanssa asiaa tajutakaan. Tosin se ei tainnut olla ihan meidän ansiota ;).

Viisas, märkä paimenkoira:

IMG_4554Small.jpg

Paimennuksen jälkeen lähdettiin vielä pitkälle lenkille. Tirikin pääsi vaihteeksi kunnolla uimaan useampaan metsälampeen. Lenkki sujui sopuisasti, vaikka bordercollieta ja parsoneita oli taas mukana yhteensä 12 kpl. Tässä niistä osa:

IMG_4584Small.jpg

Muutama kuva löytyy täältä: http://s237.photobucket.com/albums/ff36/kirinlauma/paimennus_130709/

----

Tänään olin ensin neljä tuntia Vermossa töissä, koirat mukana. Mentiin sieltä suoraan Piiran käsittelyyn. Raivo oli ihan kohtuullisessa kunnossa, ei ollut mitään suurempia jumeja. Toisena koirana käsittelyyn pääsi Tiri, jolla sitten jumeja löytyi enemmänkin. Koko koira on aika lailla juntturassa erityisesti oikealta puolen. Sen pääkään ei meinaa kääntyä oikealle. Missäköhän se on itsensä niin jumiin saanut?