Ollaan viime viikkoina päästy ahkerasti vielä paimennuksen pariin ennen talvella väkisinkin edessä olevaa taukoa. Ormin maahanmeno on yhtäkkiä kadonnut jonnekin... Siihen pitää kiinnittää treeneissä erityishuomiota, sillä kyllähän sen pitäisi pudota maahan heti kun pyydetään eikä silloin kun se itse katsoo sen tarpeelliseksi. Vasen puoli on edelleen hankala (tuntui että se oli jo parempi jossain vaiheessa?), siihen kanssa erityishuomiota. Häkitys sujuu Ormilta hyvin, minä tarvitsen siihen vielä lisätreeniä. Talvella voisi vaikka huvikseen treenata myös vasen/oikea -käskyjä ihan kuivaharjoitteluna (ja ilman koiraa), sillä luvattoman usein tulee annettua Ormille ihan vääriä suuntakäskyjä.

Hirmuisen kanssa treenasin viime maanantaina Niinun treeneissä pieniä pätkiä, kun en yskän takia uskaltanut juosta Raivon kanssa. Hirmuisesta löytyy ihan kivasti vauhtia, kun saan sen vain irtoamaan. Paljon siis palkkaa muualta kuin omasta kädestäni. Sunnuntaina Hirmuinen treenasi äidin kanssa jaakotuksia, ja eipä niissä sillä ollut mitään ongelmia.

Viikonloppuna Mirri oli minulla hoidossa, ja on se vaan aika mukava pikkupoika. Käyttäytyi todella hyvin (mitä nyt parit pissat tuli sisälle) ja antoi minun nukkua ihan juuri niin pitkään kuin nukutti. Hävettää melkein kertoa, että sunnuntaina heräsin vasta klo 14.30 (siis klo 15.30, jos kelloa ei olisi siirretty). Vaatimattomat 15 tunnin yöunet... Tällaisilla unenlahjoilla on tosi vaikea uskoa, että joillakuilla saattaa olla nukkumisongelmia ;).

Lauantaina oltiin seuraamassa paimennuksen perusratojen suorittamisia. Ormin velipoika-Roihu se sitten suoritti radan hyväksytysti. Onnea vielä Marille ja Roihulle hienosta työskentelystä! :)

Mitään muuta erikoista ei sitten juuri olla tehtykään. Minä olen ollut kolme viikkoa yskän kourissa, ja viime viikolla yskä meni niin pahaksi, että piti eilen käväistä työterveydessä. Veriarvot ovat kaikki ihan kohdillaan, mutta antibioottikuuri tuli kuitenkin. Tosin jos tämä nyt on jotain hinkuyskää, niin eipä siihen auta kuin yskiminen. Tosi ärsyttävää, sillä muuten on tosi terve olo, mutta yskä ja hengenahdistus liikkuessa rajoittaa esim. koirien kanssa lenkkeilyä. Ja tietenkin on vähän ärsyttävää myös se, että autolla ajaessa pitää vieressä olla koko ajan oksennuskuppi, kun yskäkohtaukset päätyvät useamman kerran päivässä liman oksentamiseen... Lauantainakin oli tosi kiva moottoritiellä ohitella autoja ja samalla yökkiä koiran vesikuppiin. Tänään keksin ottaa koirien lenkkeilyttämiseen avuksi fillarin. Kompuralla renkaat täyteen ilmaan, koirille kunnon heijastimet, itselle otsalamppu ja hiekkatielle fillaroimaan. Oli mukavaa (ei ollenkaan liian raskasta) ja tuli hyvä olo itsellekin. Pitää kokeilla toistekin!