Eilen ja tänään on taas paimennettu noita meidän poikia. Eilen aloin treenaamaan suuntakäskyjä. Sen verran ollaan ainakin menty alkuajoista eteenpäin, että Orm osaa nykyään lähteä tekemään hakukaarta kumpaankin suuntaan.

Tänään tosin huomasin sen, että kun se hakee lampaita vasemmalta, se ei tee kunnon kaarta vaan syöksyy vähän turhan lujaa lampaiden luo. Oikealta se tekee paremman kaaren. Treenattiin sitten tänään parempien kaarien tekoa suuntakäskyjen lisäksi. Treenattiin myös eiliseen tapaan maahanmenoa kesken kuljetuksen, että saadaan kuljetus vähän rauhallisemmaksi ja koira pysymään kauempana lampaista.

---

Hirmuinen ja Raivo testasivat tänään sähköpaimenen toimivuuden. Hirmuinen tuli ulkoa sisälle hirveällä huudolla ja vauhdilla ja juoksi suoraan saunaan. Mentiin sen kanssa takaisin ulos, jolloin se epäillen pälyili lampaiden aitausta. Pian sen häntä oli kuitenkin taas pystyssä eikä sillä ollut mitään ongelmia, vaan se yritti jopa karata aitaukseen. Raivo sai myös tällin vähän myöhemmin, eikä sillekään tainnut traumoja jäädä.