Torstaina oltiin treenaamassa äitini, Marin ja treeneissä vierailleiden Hannan + parson Rainen kanssa.

1939094.jpg

Koko radanpätkän pääsivät tekemään äitini kanssa Lantti ja Kiku, Hannan kanssa Sani, Raivo ja Raine ja Marin kanssa Valo, Elkie ja Carlos. Mari pääsi siis huippunopean parsonin ohjaksiin, kun äidilläni hoidossa olleen Carloksen piti tietenkin päästä agilityradalle muiden lailla.

Kiku on äitini kanssa talvikauden treeniryhmässä, joten äitini on nyt sillä treenannut muutenkin. Kiku meni tosi hyvin ja itse asiassa tosi vauhdikkaastikin, mutta sillä ei suurin vire vielä pysy yllä niin kauaa, että toistoja pystyisi kauheasti tekemään. Lantti meni vauhdilla ja innolla ja Sani ja Raivokin toimivat oikein hyvin vieraan lainaohjaajan kanssa. Ja Carlos tietenkin meni lujaa ja hyvin ;).

Pikkupojat pääsivät radalle myös, mutta niiden kanssa sitä tehtiin lyhyemmissä pätkissä. Ensin tehtiin pari toistoa pelkällä muurilla, joka on molemmille uusi este. Eipä siinä ollut ongelmia, kuten ei muissakaan hypyissä ole ollut. Sitten tehtiin jaakotusta esteellä viisi, ja sekin sujui vallan mainiosti. Myös kuolleessa kulmassa olleen putken 3 molemmat hakivat hienosti. Meille tuli Ormin kanssa (minun) virhe esteeltä 4, ja Orm keskittyi heti sijaistoimintona hajujen etsimiseen, vaikka mielestäni en virheeseen mitenkään reagoinut. Ilmeisesti Orpula havainnoi reagoimiseni tarkemmin kuin minä itse... On tämäkin tarkkaa puuhaa!

Lopuksi tehtiin kolmella esteellä sylikäännöstä, jonka kanssa molemmilla pojilla on aiemmin ollut hankaluuksia. Tällä kertaa niitä ongelmia ei taas sitten ollutkaan.

Viikonloppu agilityn MM-kisoissa

Tänään perjantaina meni jo koko päivä agilityn MM-kisoja seuraamassa, ja sama meno jatkuu huomenna ja sunnuntaina. Tulostaso ei tänään päätä huimannut, ja tiukkoihin ihanneaikoihin etenkin medeissä ja makseissa ei kovin moni koira päässyt. Minien rata näytti kentän laidalta vähän tylsältä ja turhan helpolta (aika lailla "juostava" rata), mutta medien ja maksien radat vaativat jo ohjaamistakin. Hienoja suorituksia nähtiin kaikissa tasoluokissa ja tulevinakin päivinä toivottavasti näkee lisää sellaisia. Shoppailtuakin tuli, ja varmaan pitää huomennakin ottaa kunnon kassa mukaan...