Tänään minulla oli taas työpäivä Vermossa, joten koirat joutuivat olemaan päivän keskenään kotona. Aamulla käytiin koirien kanssa lenkillä, mutta illalla Vermon jälkeen en enää kertakaikkiaan saanut itseäni lähtemään vesisateeseen kunnon lenkille. Jotain piti kuitenkin keksiä, että koirat pääsisivät vähän edes purkamaan energiaansa. Niinpä meillä treenattiin istumista, maahanmenoa ja sivulletuloa kunnon ryhmäpaineessa keskellä olohuonetta.

En jaksanut ottaa vain yhtä koirista vuorollaan treenaamaan, joten kaikki (Bim, Raivo, Kiihko ja Orm) pörräsivät siinä yhtä aikaa. Ensin treenattiin istumista ja maahanmenoa kukin vuorollaan arvojärjestyksessä. Sen jälkeen otin maahanmenoja niin, että se kuka oli ekana maassa sai namin, muut jäivät ilman. Tosi nopeasti koirat tajusivat homman juonen. Kymmenen kerran kilpailussa voiton vei Kiihko, joka vei peräti puolet tarjolla olleista kymmenestä maksanpalasta. Se tässä vaan ihmetyttää, että kuka sille on opettanut maahanmenon? En minä ainakaan. No, ei kai sillä ole mitään väliä, kun se kerran sen näyttää osaavan. Treenattiin myös paikallaoloa aina koira kerrallaan. Ormilla paikallaoloon liittyi myös sivulletulo, joka on jo viikossa parantunut huomattavasti.

Virallisen osuuden jälkeen oli vuorossa vielä namien etsimistä. Koirat makuuhuoneeseen odottamaan ja minä muualle asuntoon heittelemään makupaloja nurkkiin ja huonekalujen vierustoille. Taas kaikki koirat baanalle yhtä aikaa, että saadaan vähän vauhtia siihen toimintaan. Jos minä jotain vihaan, niin hitautta - ihan kaikessa. Onpa joskus tullut hyllytettyä joku poikaystäväehdokaskin sen takia, että se on kävellyt liian hitaasti.