Tänään meillä oli oikein mukava päivä Ormin isän Lukan omistajien luona Kotikosken Lammastilalla. Mukana olivat taas kaikki täällä etelässä asuvat pennut: Orm, Roihu, Luna ja Lucas. Kaikki koirat pääsivät kokeilemaan paimennusta kahteen otteeseen.

Orm pääsi toista kertaa eläessään lampaiden pariin. Aidan laidalla Lunan suoritusta katsellessa se näytti hyvin kiinnostuneelta lampaista, mutta kun se lähti aitaukseen tositoimiin Lukan omistajan Elisan kanssa, se keskittyi aluksi vain liinan kanssa leikkimiseen... Melko pian se sai kuitenkin juonesta kiinni, vaikka välillä taas palkkasikin itsensä liinan kanssa leikkimällä. Hienosti se kuitenkin osasi pitää lauman kasassa kaartamalla niiden ympärillä, eikä kauheasti yrittänyt niitä syödäkään. Se on hieman oikeakätinen, eli oikealle kaartaminen tuli helpommin kuin vasemmalle. Myös aidan ja lampaiden välistä kulkeminen vielä hieman hirvitti, joten ne lienevät ne asiat, joihin seuraavilla harjoituskerroillakin pitää muistaa kiinnittää huomiota. Tosin toisen kerran aitaukseen päästessään se uskalsi jo pariin otteeseen sinne aidan ja lampaiden väliin lähteä, ja muutenkin tuppasi työskentelemään lähempänä lampaita kuin ekalla kerralla.

Roihu-veli näki lampaita ensimmäisen kerran sitten pentuajan, ja se toimi oikein hienosti. Sisko Luna on varsin topakka neiti, joka oli aluksi sitä mieltä, että lampaita pitää käydä komentamassa vähän näykkäisemällä. Toisella kerralla Luna jo kaarsi lampaita hienosti. Lucas-veli asuu äitinsä kanssa, ja siitä huomaa kaikessa, että se on vielä tosi pieni äitinpoika :). Sekin kuitenkin sai lopulta keskityttyä paimentamiseen, eikä tarvinnut yrittää päästä sisarusten luo leikkimään.

Alla kuva Ormista paimentamassa (kuva: Mari Grönmark)

Orpula2.jpg

Ormin paimennusvideot löytyvät täältä (kiitos videoista Marille):

Video 1

Video 2

Video 3

Kiitos taas kaikille mukanaolleille, erityisesti kiitoksia tietenkin Elisalle siitä, että päästiin kokeilemaan paimennusta osaavissa käsissä. Toivottavasti päästään kevään ja kesän mittaan treenaamaan lisääkin! Nyt pitäisi varmaan ottaa Marin ja Roihun kanssa kisa, että kumpi suorittaa aiemmin paimennuksen perusradan... Tosin tämän päiväisen perusteella Roihu on siinä kisassa vahvemmilla, joten pitänee ottaa niitä lampaita kesäksi tuohon pellolle, että päästään kuromaan eroa kiinni...