Tämä viikonloppu meni kisoissa Kirkkonummella. Lauantaina olivat vuorossa kolmoset, joten minä kisasin Sanilla ja Raivolla.

Tuomarina päivän kaikilla radoilla oli Anne Savioja, ja radat olivat mukavia - joissain kohdissa tarkkaa ohjausta vaativia mutta kuitenkin virtaavia. Päivän ensimmäisellä radalla molemmat tekivät nollan. Raivon kanssa rata lähti käyntiin vähän hitaasti, mutta vauhti parani loppua kohti. Joitakin kaarroksia olisi voinut saada pienemmiksi, mutta muuten olen rataan tyytyväinen. Kontaktit (jopa A) olivat tosi hyvät, vaikka taaskin päästin sen lähtemään liian aikaisin. Voittajalle (Bono + Noora) hävittiin vain vajaat 2,5 sekuntia alun tahmeudesta huolimatta, joten olen ihan tyytyväinen. Myös Sanin kanssa tehtiin samalla radalla nolla. Sani hävisi Raivolle noin sekunnin, eli ihan hyvin siltäkin. Kepit mentiin väärältä puolelta ja hitaasti, joten siinä meni jo jonkin aikaa. Raivo pääsi palkinnoille neljännellä sijallaan, Sanin sijoitus oli kahdeksas.

Toisella radalla oli tavoitteena Raivolle tuplanolla, mutta eihän sitä tietenkään tullut. Edellisen radan liian aikainen kontaktilta vapautus näkyi taas A:n kontaktilla, jolta se sinkosi omia aikojaan edellä näkyvälle renkaalle, kun piti kääntyä sivuun pituudelle. Siihen asti nolla alla, mutta tulos siis hylly. Sanin kanssa ensimmäinen virhe tuli keinulta, missä se loikkasi ennen laskeutumista keinun viereen ja jäi tuijottamaan minua. Ilmeisesti sössin taas itse jotain. Sen lisäksi tuli kontaktivirhe vielä puomilta, vaikka se sujui edellisellä radalla (ja myös treeneissä) tosi hyvin. Todennäköisesti minun joku ohjausmokani, mitä en valitettavasti osaa tiedostaa :/. Pitäisi olla videolla nuo meidän puomit. Sanin kanssa tehdään siis juoksukontaktit, mutta ihan aina ne eivät näköjään puomilla toimi. Nollalla Sani olisi ollut toinen (luokan neljänneksi nopein). Kivaa tämä jossittelu ;).

Viimeinen rata oli hyppäri, jolta molemmille tuli taas nolla. Raivon ohjasin putken väärän pään ohi niin voimakkaasti, että se meinasi mennä oikeasta päästä kokonaan ohi ja ehti jo murahdella minulle siihen malliin, ettei oikein ollut tyytyväinen ohjaukseeni. Siihen meni sitten jonkin verran aikaa. Myös muutaman kaarroksen olisi voinut tehdä paremmin, mutta muuten ihan ok rata. Voiton veivät taas Noora ja Bono, me hävittiin heille liki kolme sekuntia. Siinä on vähän liikaa ;). Sanin kanssa rata meni ihan hyvin, vaikka Sani varastikin lähdössä ja lähdettiin sitten matkaan yhtä aikaa (tai lähinnä Sani edellä ja minä perässä). Sanin ja Raivon ero oli tällä radalla lähes kaksi sekuntia, vaikka Raivolla tulikin pidempiä kaarroksia.

Lisää raivoa ohjaukseen

Lauantaina tarkoitus oli lähteä nautiskelemaan radalle Raivon osaamisesta. Sitä pääsinkin tekemään, mutta samalla jäi puuttumaan sellainen viimeinen draivi ja raivo, jolla saataisiin terävin kärki kiinni. Pitää ottaa treenin alle vaikeat, ansoja sisältävät radat jotka pitää vetää parhaalla mahdollisella asenteella. Sanin kanssa tuota asennetta on automaattisesti jo enemmän, kun sitä ohjaa niin paljon lähempää.

Orm nollan päässä kakkosista, Kiihkosta rukkaset

Sunnuntaina oli sitten vuorossa ykkösluokkalaiseni. Edellinen päivä meni aikaisesta aamusta asti ensin kisoissa, sitten lenkillä isäni maastossa, hallilla olleita Oreniuksien treenejä seuraten ja sen jälkeen kävin vain viemässä koirat kotiin ja vaihtamassa vaatteet, kun taas lähdin liikenteeseen. Tällä kertaa suuntana oli kaverini uusi asunto, jonka kävin katsastamassa. Samalla käytiin saunomassa, syötiin hyvin ja juoruttiin. Baariin ei onneksi suunnattu, sillä olo oli tarpeeksi krapulainen tänään muutenkin vaikka saunajuomana oli pelkkä pommac. Vaikka olin illalla kotona jo ennen puolta yhtätoista ja kävin heti nukkumaan, niin silti väsymys on niin kova, että suuta kuivaa ja on sellainen olo, kuin olisi ollut pidempäänkin baanalla. Asiaa ei helpottanut se, että laitoin herätyskellon (=puhelimen) jo etukäteen uuteen aikaan ja se sitten herätti tietenkin tuntia liian aikaisin.

Päivän eka rata oli ihan mukava ja etukäteen radalla oli vain kaksi pahempaa paikkaa meille Ormin kanssa. Ensimmäinen oli kohta, jossa olin suunnitellut tekeväni valssin putken ja hypyn väliin, mutta kun seurasin ensimmäisiä kilpailijoita kävi hyvin selväksi, ettei valssiin ehtiminen ollut mitenkään itsestään selvää. Päätin sitten tehdä kohdan eri puolelta kuin olin suunnitellut ja se kohta sujuikin vetämällä ja työntämällä ihan hyvin. Toinen paha paikka meille oli keppien jälkeinen hyppy. En vielä uskalla ottaa keppejä väärältä puolelta, joten keppien jälkeen oli pakko tehdä joko valssi tai takaaleikkaus. Alunperin olin suunnitellut tekeväni valssin, mutta kesken keppien vaihdoin sen takaaleikkaukseen, joka yllätykseni sujui tosi hyvin.

Vaikka Mari ja Roihu löivät meille kovat paineet hienolla nollaradallaan, mekin onnistuttiin sitten tekemään puhdas rata. Ajassa hävittiin heille pari sekuntia, mutta osa siitä on saatavilla pois kontakteja hiomalla. Nyt niissä meni aikaa, kun Orm ei mennyt alas asti ennen kuin vaadin sitä sinne menemään. Kokonaisuudessaan olin kuitenkin tosi tyytyväinen rataan, eikä tällä kertaa ollut mitään ongelmia hyppytyylin kanssa.

Toinen rata oli jo reunalta katsottuna haastavampi kuin ensimmäinen, ja sitähän se olikin. Mari ja Roihu hyllyttivät, joten paineita ei ollut. Saatiin ensin vitonen kepeiltä ja sitten vielä toinen vitonen puomilta, jonne Orm meni, mutta kun minulta ei tullut mitään käskyä, se kääntyi takaisin. Vauhti oli vielä parempi kuin edellisellä radalla eikä taaskaan ongelmia hyppyjen kanssa, joten jäi erittäin hyvä fiilis. Sen kanssa pitäisi saada nyös vielä sellainen kovempi draivi päälle, mutta se on hyppyjuttujen takia vähän jäänyt.

Kikun kanssa kisaamisesta ei oikein ole muuta sanottavaa kuin että kisaan seuraavaksi varmaan lahkeettomissa housuissa. Pääsiäiskisojen jälkeen se jäänee treenitauolle. Treeneissä yritän ohjata mahdollisimman huonosti, että saisin sen kiinni lahkeisiin ja pääsisin puuttumaan asiaan. Tai ehkä vain pitäisi treenata enemmän, ettei kisoissa pääsisi tulemaan niitä virheitä, mitkä saavat sen turhautumaan...

Kisojen jälkeen käytiin jälleen isäni luona lumikenkälenkillä. Nyt on olo kyllä niin väsynyt, että punttisali jää tältä illalta väliin ja huomenna nukutaan pitkään. Huominen on varattu siivouspäiväksi, joten pitää kerätä voimia.