Olen ottanut tavakseni treenata aina hetken koirien kanssa, kun tulen töistä. Niin tehtiin maanantaina ja tiistainakin. Mihinköhän me oikein joudutaan tämän yltiöpäisen treenaamisen vuoksi, varmaan ollaan pian ylikunnossa koko porukka ;). Mulla kun on aiemmin ollut tapana treenata n. kerran kahdessa viikossa...

Maanantaina treenattiin Bimin kanssa jotain pientä, Raivon kanssa kontakteja ja keppien sisäänmenoa ja Kikun kanssa kontaktia ja keppejä. Orm pääsi keppien lisäksi tekemään yhtä hyppyä, jolle lähetin sen niin, ettei lelu ollutkaan houkuttimena esteen toisella puolella. Olin ihan varma, ettei se lähde mihinkään niin kauan kun lelu on taskussani, mutta kyllä se vaan lähti!

Tiistaina treenattiin pellolla kepinkiertoa. Yksi yksinäinen keppi nököttää pellolla edelleen, ja sitä kierrettiin vuorotellen kaikkien koirien kanssa. Bim on hommassa ihan pro, Raivon raja tulee vastaan jo alle 10 metrissä. Kiku pääsi lopulta suunnilleen samalle tasolle kuin Raivo ja teki homman melkoisen kiihkeästi, joten eiköhän siitä joskus vielä jotain tule... (kun nyt oppisi ne kepit) Ormin kanssa treenattiin aluksi ihan parin metrin päästä, mutta kun se sai jujusta kiinni, se pääsi jo Bimin lukemille. Taitaa olla nopeampi oppimaan kuin nuo pienet terripojat. Ainoa mitä Bim ei tajua on se, että sen pitäisi kiertää keppi nimenomaan siltä puolen, kummalla kädellä sen sinne lähetän. Pojat osaavat sen hienosti, mutta Bim arpoo kiertosuunnan aina juuri ennen keppiä. No, kaikkea ei voi saada, ja ehkä yli 14-vuotiaan koiran ei tarvitse enää kauheasti uusia juttuja oppia.

Keskiviikkona eläinlääkäriä

Tänään käytin Raivon eläinlääkärillä, kun sillä on edelleen vuoden fysioterapiassa ja hieronnassa ravaamisen jälkeen ongelmia hyppytekniikassa. Oltiin epäilty sillä olevan eturauhasongelmia, mutta eturauhaunen oli ihan normaali. Raivo kuvattiin, josko niitä ongelmia löytyisi selästä tai lonkista. Ei ole ongelmia niissäkään, vaan lonkat näyttävät hienoilta, polvet ovat ok eikä selässäkään ole mitään erikoista. Pitää nyt kokeilla saada hyppyongelma poistumaan entistä aktiivisemmalla hieronnalla (takajaloissa tosi isot lihakset, jotka helposti kireytyvät), entistä aktiivisemmalla hyppytekniikkatreenillä ja painonpudotuksella (aiemmin Raivo on painanut n. 7 kg, mutta nyt painoa oli niin paljon, etten kehtaa sitä tähän edes kirjoittaa). Lisäksi joskus sen puutteellinen hyppytekniikka johtuu ihan puhtaasti psyykkisistä tekijöistä (esim. sille uusi, ahdas kisapaikka). Toivottavasti homma alkaa pelittämään, tahdon vanhan kunnon Raivon takaisin!