Tänään olen törmännyt kämpässäni kahteen kutsumattomaan vieraaseen: ensin olohuoneessa lentävä lintu herätti minut kesken päiväunien, illalla tapasin taas keittiössä vierailevan hiiren.

Heräsin tosiaan siihen, että olohuoneessa joku lentelee päin ikkunaa. Linnun lajista ei ole mitään tietoa, joku pieni, ruskea, pyöreä ja suht' pitkänokkainen se oli. Se oli itseasiassa aika fiksu lintu, sillä se ei lennellyt päättömästi ympäriinsä, vaan istuskelin tyhjän kukkaruukun reunalla, keinui verkkopäätteen johdossa (tuo johto on siis ilmassa, ettei Orm pureskele sitä) ja lopulta siirtyi ikkunalle, mistä sain sen paitaa apuna käyttäen ohjattua ikkunasta ulos.

Hiiri taas käytti häikäilemättömästi hyväkseen sitä, että olin ulkona treenaamassa koirien kanssa. Kun tulin takaisin sisälle, rapina vain kävi ja se vilahti nopeasti kaapin taakse. Olen pitänyt keittiössä sellaista elektronista hiirenkarkoitinta, muttei se näköjään ainakaan tuota hiirtä karkota. Nyt on pari loukkua viritetty, toivottavasti jää niihin.

Illalla treenasin kaikkien koirien (Orm, Bim, Raivo ja Kiihko) kanssa. Otettiin kaikkien kanssa kontaktikapistusta ja poispäinkäännöksiä. Orm pääsi lisäksi tekemään kahdeksikkoa yhdellä hypyllä sekä pari irtoamista maksihypylle. Vielä ollaan aika paljon treenattu medihypyillä, mutta eipä sillä näytä olevan mitään ongelmia maksihypyissäkään. Toivottavasti ei tulekaan :).

Tänään päivä meni Mäntsälässä metsässä rämpiessä. Onneksi tehtävänä oli vain yksi jälki, joten koirat selvisivät inhimillisellä yksinoloajalla. Ihan hyvä jälki saatiin tehtyä. Mielestäni hyvän jäljen kriteeri on siinä, että sille jäljelle haluaisi itsekin ehdottomasti koiransa kanssa mennä. Maastoiltaan tuo ei nyt ihan ollut esim. Sanille sopiva, mutta ainakin se on niin pieteetillä tehty, ettei jäljestä pitäisi koiran onnistumisen olla kiinni :). Huomenna sitten näkee miten käy!