Eilen meni tosiaan lähes koko valoisa aika Vermossa, mutta onneksi aamulla ehti käydä koirien kanssa lenkillä. Illalla Vermon jälkeen mentiin sitten hallille treenaamaan ja seuraksi saimme Jennin, Petruksen, Iitan ja Telman. Jenni ja Iita treenasivat vartalo-ohjausta ja putkiin menoja. Petrus ja Telma pääsivät kokeilemaan buja-lautaa, siivekkeen kiertoa ja putkea. Omista koiristani treenasi vain Kiihko, joka meni pätkän Jennin kanssa.

Jenni ja Iita ovat kehittyneet huimasti alkuajoista. Kehityksen lisäksi eilen oli ihana nähdä, kun esim. putkeen menossa Iita selkeästi käytti aivojaan ja osasi hakea putken kuolleen kulman lopulta jo aika pitkältäkin itsenäisesti. Telma taas oli varsin topakka tyttö ja kulki alusta lähtien hallissa häntä pystyssä. Se harjoitteli buja-laudalla liikkuvan alustan päällä seisomista, ja oli ihan kuin olisi aina sitä tehnyt.

Jäin hetkeksi itse vielä treenaamaan Kiihkon kanssa kun Jennin ja Iitan treenit päättyivät. Kiihko tuntuu taas kehittyneen, vaikka edellisestä treenistä onkin jo hetki. Eilen harjoiteltiin vähän vartalo-ohjausta, että saisin sen lukemaan vartaloni suuntaa ja liikettä. Lisäksi hinkattiin putken kuollutta kulmaa ja A:n kontaktia, jotka molemmat tosin sujuvat varsin mallikkaasti. Toki paljon on vielä treenattavaa jäljellä...

Tänään oltiin harjoituskoirakkona Lägin koulutusohjaajakurssilla Raivon kanssa. Lämmitin sekä Raivon että Sanin, sillä en ollut ollenkaan varma, uskaltaako Raivo suorittaa rataa tutussakaan hallissa, kun ihmisiä on kymmenittäin eri puolilla esteiden ympärillä ja lisäksi paikalla on vieraita koiria. Peloistani huolimatta Raivo käyttäytyi vallan malliikkasti. Vielä vajaa vuosi sitten tilanne olisi ollut aivan toinen.

Tehtiin kaksi treenirataa, jotka eivät olleet mitenkään kovin vaikeita. Töpeksimään onnistuttiin silti... Huomattiin, että jos haluan saada sen kääntymään putkelta, minun todellakin pitää käyttää ääntä ja liioitella vartalon liikettä. Haluaisin päästä eroon radalla huutamisesta, mutta ei se näköjään onnistu ;). Lisäksi A:lta Raivo loikkasi, mitä se ei harjoituksissa ole tehnyt aikoihin (kisoissa tosin on). Olen tullut siihen tulokseen, että pitää nostaa kontaktikapistus maksimikorkeuteen, niin se vastaa paremmin A:ta. Kuvittelisin, että sillä saadaan hiottua A:n kontaktia paremmaksi. Tällä hetkellä ollaan tehty kontaktikapistusta vain "puomimoodilla", ja puomihan meillä sujuukin tosi hyvin niin treeneissä kuin kisoissa. Lisäksi viimeksi parsoneiden tehotreeneissä sain ohjeeksi kokeilla sitä, että Raivo vapautetaan kontaktilta hieman kauempana odottavalle palkalle (lelu), että se ei kyttää kontaktilla minua.

Keppejä joudutaan Mia Laamasen mukaan treenaamaan vielä paljon, että saadaan niille nopeutta. Tottahan se on. Kepeillemenoja ollaan kyllä treenattu, mutta muuten keppitreenit ovat jääneet tosi vähille. Raivo oppi pujottelemaan, kun olin kepeistä sen kädellä ohjannut läpi kahteen (2!) kertaan, joten eipä sitä keppien perustreeniä tullut sen enempää tehtyä. Pitää kokeilla jos vinokepeillä ja keppien päässä olevalla palkalla (sekä vedättämisellä) saisi siihen lisää vauhtia.

Sen lisäksi, että tehtiin treeneissä estevirheitä, onnistuin unohtamaan radan kerran ja vielä kylvämään reiällisestä sukasta radan täyteen makkamössöä. Siitä saatiin noottia ja ihan aiheesta. Pitää seuraavaksi tehdä joku tupla- tai triplasukkavahvistus, tai sitten vain aina yrittää saada evääksi kokonainen naudan kieli, joka ei sukassa murene, vaikka sitä kuinka reuhtoisi. Itse namisukasta en Raivon kanssa kyllä luovu, sillä se on ainoa, millä sen saa jännittävässäkin tilanteessa leikkimään.