Tiistaina oli aika leikkiä maajussia. Lampaiden aitauksessa ei kiertänyt sähkö kunnolla, joten kävin ostamassa kokonaan uutta paimenlankaa laitumen ympärille. Raivasin myös langan alta pidempää heinää, oksia jne. Langan uusimisen jälkeen sähköä tuli reippaasti ainakin minun näpeilleni. Sen jälkeen *kop kop* pojat ovat taas pysyneet aitauksessaan, eivätkä ole tulleet koputtelemaan ulko-ovelleni tai istumaan vanhan saunarakennuksen portaille.

Tiistaina käytiin koirien kanssa myös treenaamassa Lägin kentällä. Otettiin 10 esteen pätkä maksien SM-finaaliradasta, jolla ihailin monien ohjaajien liikettä useammassa peräkkäisessä valssissa.

Tiri menee niin pienillä kaarroksilla, etten sen kanssa meinannut saada valsseja kohdalleen millään. Tiri meni kuitenkin hyvin ja jopa kepit saatiin pariin otteeseen onnistumaan "väärältä" puolelta. Raivo karkasi A:n jälkeen putkeen, minne meni moni koira SM-kisassakin. Raivon kohdalla tuo putkeen karkaaminen oli ihan ennalta odotettavaa ;). Tiukalla käskytyksellä sain sen kuitenkin oikeaan suuntaan ja omat valssinikin toimivat kohtuullisesti. Taas piti todeta, että on se vaan mukavaa ohjata koiraa, joka osaa esteet ja vielä hakeekin niitä itsenäisesti :). Ormin kanssa valssi tuntui onnistuvan jo tosi hyvin. Orm meni muutenkin oikein mukavasti ja kepitkin sujuivat.

Äiti treenasi ensin Kikun kanssa, joka tietenkin jatkuvalla syötöllä karkasi A:lta putkeen. Kiku ei meinannut millään tajuta, että putkeen sijaan olisi pitänyt mennä takaakierto hypylle. Kiku pujotteli väärältä puolen hyvin, kuten teki Lanttikin. Lantti meni muutenkin oikein mukavasti, kuten myös radalle päässyt Zora. Zora olisi varmasti ollut oikein hyvä kisakoira, jos sen kanssa olisi joskus treenattu. No, on se kuitenkin 3-luokkalainen vaikkei mitään osaakaan, joten ihan hyvin ;).

Eilen menin Vermoon töihin jo puoli kolmeksi, joten koirat jäivät päivällä äidille hoitoon. Äiti meni yöksi töihin, joten minä jäin sitten äitini luo yöksi Vermon jälkeen. Aamulla äitini tullessa en jaksanut vielä herätä, joten siirryttiin Bimin, Raivon, Kiihkon ja Ormin kanssa ulos nukkumaan. Siellä me sitten nukuttiin retkisängyllä terassin edessä: minä, Bim ja Kiku sängyssä, Raivon sängyn alla ja Orm jossain metsikössä.

Tänään tein neljä verijälkeä: kaksi voittajaluokan jälkeä katkokulmalla sekä kaksi lyhyempää yhden kulman jälkeä. Lisäksi tein n. 15 m pitkän jälken Hirmuiselle. H pääsi jäljestämään jo tänään. Maastovalinta oli minulta vähän huono, sillä jälki kulki osittain Hirmuista kolme kertaa korkeammassa heinikossa. H kuitenkin osoitti osaavansa jäljestää eikä pelännyt verenhajua ollenkaan. Jäljen päässä olleen sienen se kantoi itse ylpeästi kotipihalle asti. Huomenna pitäisi sitten jäljestää nuo neljä jälkeä. Ison koiralauman dilemma vain on, että kenen kanssa, kun menijöitä olisi enemmän kuin jälkiä...