Päivän kokoonpano: Bim, Sani, Raivo, Orm ja Kiihko. Torstaina Luigii meni äidilleni ja Orm tuli tilalle loppuviikoksi.

Päivällä koirat olivat isäni kanssa pihalla kolmisen tuntia puutöissä. Minä sain sillä aikaa siivottua ja tiskattua. Aina välillä ikkunan alitse vilahti hurjaa vauhtia kaksi pientä valkoista ja yksi vähän isompi mustavalkoinen, kun Raivo, Kiihko ja Orm peuhasivat. Bim ja Sani tyytyivät etsimään hiiriä puiden alta. Silloin tällöin kuului ulkoota haukuntaa, kun koirien piti käydä kommentoimassa aidan vieressä tiellä kulkevia koiranulkoiluttajia. Taas tuli tänään tunne, että kyllä sitä on onnellinen, kun on päässyt tällaiseen paikkaan maaseudulle asumaan. Koirilla on hehtaarin tontilla kunnolla tilaa juosta, eikä omassakaan viihtymisessä ole kyllä mitään ongelmia.

Orm esittelee ylpeänä puutöiden lopputulosta:

923148.jpg

Raivolla oli ulkonaoloaikana oiva tilaisuus testata sille hankittua Back on Track -loimea. Tilasin loimen Salosen Nooralta KoiraKondiksesta, ja loimi tulikin todella nopeasti, sillä uusi loimierä oli juuri saapunut. Jouduin hieman tuunaamaan loimea, sillä etuosan laskos oli mielestäni turha, ja asetti loimen liiaksi eteen. Kun laskos oli poistettu, loimi istuikin vallan mainiosti, ja myös hännälle tarkoitettu aukko oli juuri passelilla kohdalla.

923150.jpg

Loimen on tarkoitus lievittää nivel- ja lihaskipuja loimen kankaaseen sulatettujen keraamisten ainesosien ansiosta. Keväällä tajuntaani vähitellen iski, että Raivon vauhti radalla oli hiipunut, vaikka into oli edelleen yhtä kova kuin ennenkin. Lisäksi se ei liikkunut enää puhtaasti. Toukokuussa kävimme ensimmäisen kerran osteopaatti Leena Piiran vastaanotolla Halikossa. Raivolla huomattiin lannerangassa vääntymä, jonka aiheuttajaksi epäillään jotain traumaperäistä tapahtumaa (törmäys johonkin, putoaminen jostakin tms.). Ensimmäisen käsittelyn jälkeen Raivo on käynyt Leenan vastaanottojen lisäksi tavallisella hierojalla, sitä on hierottu itse ja sitä on yritetty saada liikkumaan ravaamalla, että se joutuu käyttämään molempia takajalkoja yhtä paljon. Aiemmin se liikkui lähinnä pelkästään laukkaamalla tai peitsillä. Nyt tilanne on korjaantunut siinä määrin, että takapään lihaksisto näyttää jo ihan eri tavalla tasapainoiselta ja se ravaa jopa aivan omatoimisestikin. Peitsiä esiintyy enää lähinnä vain välillä hihnassa vetäessä. Edelleenkin jatketaan Piiralla ja hierojalla käyntejä, mutta jo tällä hetkellä muutos on ollut huomattava.

Tänään ehdittiin siivouksen ja puutöiden jälkeen myös agilitya treenaamaan. Bim teki mielenvirkeyttä ylläpitäviä pieniä estekuvioita, lähinnä keinua ja puomia, jotka ovat sen mielestä maailman mukavimmat esteet. Sanin kanssa treenattiin irtaantumista. On se kumma, että maailman ahnein koira ei voi irrota namilautaselle kolmen metrin päähän, ellen minä juokse mukana! Melkeinpä tekee mieli sen kanssa jättää irtaantumisharjoitukset sikseen ja keskittyä nostamaan omaa nopeutta. Helpommalla tuntuu pääsevän... Sanin kanssa treenattiin myös takaaleikkausta kepeille lähetettäessä ja valssia keppien päässä. Lisäksi treeniin mahtui muutama puomitreeni sekä sylikäännösharjoituksia.

Raivon treenit olivat nimensä mukaisesti varsin raivokkaat. Kyllä voi koira olla innoissaan! Kontaktit jätettiin tällä kertaa vain pariin toistoon, ja keskityimme kaarrosten pienentämiseen ja keppien sisäänmenoihin. Käännökset ovat meillä todellinen ongelma, sillä en osaa ollenkaan osoittaa sille ajoissa, koska käännytään ja minne. Ikuisuusprojekti... Se kääntyy kyllä heti kun saa käskyn kääntyä, mutta minkä ihmeen takia minä en osaa ohjata! No, koira meni hyvin ja innolla, se lienee pääasia. Keppien sisäänmenoja harjoiteltiin niin, että tultiin kovalla vauhdilla vinottain avokulmaan sekä suljettuun kulmaan. Itse ohjasin sisäkulman puolelta, eli en varmistellut vääntämällä koiraa ulospäin ennen keppejä. Eipä niissä mitään ongelmia ollut, kun vain uskaltaisi joskus kisoissakin lähettää sen kepeille samanlaisista asetelmista...

923155.jpg

Varsin raivokas radalla oli myös Kiihko. Tai ehkä kiihkeä on sitten sen kohdalla se oikea sana ;). Ihan mukavaa, että on tullut opetettua koira roikkumaan käsissä ja lahkeissa... Kiihkon kanssa harjoiteltiin kontakteja, rengasta ja hyppy-putki-kuviota. Viime vkonlopun epävirallisissa huomasin, että Kiihko irtoaa kyllä hyvin esteille jos olen sen perässä (eteenmenoa on kieltämättä harjoiteltu ja paljon), mutta jos olen edellä tai samalla tasolla, se tulee helposti esteistä ohi. Tänään siis treenattiin sitä, ja hyvin meni. Eiköhän me päästä aloittamaan kisaura tammikuussa kuten alunperin suunnittelin. Kiihko tulee olemaan se koira, joka osaa "kaiken" jo kisaamisen aloittaessaan. Mä olen tullut niin vanhaksi, etten enää jaksa tahkota ykkösessä kontakti-, keppi-, irtaantumis- tms. ongelmien kanssa.

Myös Orm pääsi treenaamaan. Sen treeneihin kuului tällä kertaa kontaktikapistusta, eteenlähetystä ja sylikäännöksiä. Eipähän tarvitse kauheasti koiraa sytytellä, sen verran kova hinku sillä on tehdä töitä ;).