Olen tänään ollut koko päivän äitini luona ja olen vielä ainakin tämän yön. Pennut alkavat olla jo kovin ihania, vaikka kovin kova meno niillä ei vielä olekaan. Kyllä ne kuitenkin jo murisevat toisilleen, ottavat pieniä spurtteja jne. Kulmahampaatkin ovat jo tunkemassa esiin, joten kohta ne sitten alkavat kunnolla puremaan...

Ruoka niille maistuu oikein hyvin, kaksi pienintä tyttöä ovat kaikkein ahneimmat. Jostain syystä ruokaa ei voi syödä kupin ulkopuolella seisten, vaan suurin osa tunkee väkisin ainakin etutassunsa kuppiin. Muuten ne ovat melko siistejä, vaikka välillä pissaa pääseekin makuualustan puolelle. Aika hyvin ne kuitenkin osaavat käydä sanomalehdille tekemässä tarpeensa.

Olen tänään lenkkeillyt oikein urakalla, sillä lenkitin tämän kymmenen koiran lauman kahdessa erässä. Zora ei yleensä halua lähteä matkaan isossa laumassa ja muutenkin alkumatkan tunnelma on rauhallisempi vähän pienemmässä porukassa, joten ajattelin kuntoilla itse kerrankin kunnolla. Ensimmäiselle, oikein pitkälle lenkille pääsivät kaikki pojat (Luigii, Raivo, Kiku, Orm) sekä Sani ja Lantti. Toiselle, vähän lyhyemmällä lenkille pääsivät Heta, Zora, Bim, Tiri sekä Kiku uudemman kerran. Lenkit menivät muuten oikein hyvin, mutta vastaan tulivat isot koiraeläimen jäljet, vaikka ihmisten jälkiä ei lähellä ollutkaan. Netissä surffailtuani ja jälkiä katseltuani tulin siihen tulokseen, että ne kuuluivat sudelle. Onneksi ei törmätty.

Lenkin ja ruokailun jälkeen otettiin päikkärit. Heta nukkui pentuhuoneessa ja Zora olohuoneen nojatuolissa, mutta kaikkien muiden oli pakko tulla sänkyyn nukkumaan. Orm onneksi tajusi siirtyä lattialle hetken kuluttua. Onneksi olen tottunut nukkumaan aika lailla paikoillani, sillä liikkumaan en kyllä mahtunut. Bim nukkui toisella puolen päätäni, Lantti toisella, ihan minuun painautuneena. Vyötäröä pitivät paikoillaan omilla puolillaan Kiku ja Sani. Raivo nukkui oikean jalkani vieressä, Tiri nilkkojen välissä ja Luigii vasemman jalan vieressä. Kiku, Sani ja Luigii nukkuivat vielä peiton alla, joten ei tarvinnut ainakaan palella. Yöksi pitää laittaa ovi kiinni ja jättää suurin osa porukasta olohuoneen puolelle, ettei tarvitse varoa koiria.