Tänään treenattiin Lägin maanantain päiväryhmässä leirillä ollutta Niinun rataa. Menin radan ensin Ormin kanssa. Taas kävi selväksi, että ennen kuin tehdään vaikeampia kuvioita sisältäviä ratoja, meidän pitää treenata paljon yksittäisiä esteitä ja lyhyempiä pätkiä. Eli meiltä loppuivat ratatreenit nyt vähäksi aikaa. Lägin kesäkuun kisoihin ja Agirodussa yhteen kisaan olen sen ilmoittanut, mutta muuten taidetaan jatkaa kisaamista vasta elokuun lopulla Lägin kisoissa.

Raivon kanssa hinkattiin rataa muutamaan otteeseen. Yllättävän voimakkaasti jouduin sitäkin kääntämään kohdassa, joka oli Tirillekin vaikea. Toinen vaikea kohta meille oli toinen kepeillemeno, jossa onnistuin muutamaan otteeseen kääntämään sen keppien kakkosväliin omalla rintamasuunnallani.

Sanin kanssa juoksin radan kerran läpi. Nolla taisi tulla, vaikka ajauduinkin A:n väärälle puolelle. Keppeihin olin tyytyväinen, sillä Sani pujotteli molemmilta puolilta hyvin ja kesti jopa vedätystä.

Tiri pääsi tekemään kontakteja ja keppejä. Puomin 2on2off vaatiin vielä paljon työtä. A:lla juoksukontakti toimii hyvin, kunhan en ota liikaa sivuetäisyyttä. Keppejä pitää hinkata vielä tuhottomasti. Tiri ei ollenkaan ymmärtänyt sitä, mikä idea oli keppien päässä odottavalla lelulla. Sinnikkäästi se yritti päästä lelulle heti ensimmäisen välin pujoteltuaan. Treeniä, treeniä...

Äiti treenasi Zoran, Lantin ja Luigiin kanssa. Kaikki menivät innokkaasti ja hyvin siihen nähden, miten vähän niiden kanssa on treenattu. Bim pääsi tekemään muutamia esteitä. Ihme ettei se tuupertunut autoon odotellessaan kun kävi taas sen verran kuumana muiden treenatessa. Ei vaikuta ihan perusviisitoistavuotiaalta...

Ormin kanssa otettiin lopuksi vielä neljän esteen settejä sekä A:ta yksittäin. Meni tosi hyvin, joten hyvä mieli jäi lopulta senkin treeneistä. Kikun piti päästä tekemään kontakteja ja keppejä, mutta lämmittelylenkillä se käveli vähän jäykästi, joten se saa vielä palautua viikonlopusta. Kikua lukuunottamatta kaikki koirat pääsivät siis tänään treenaamaan.

Myös Hirmuinen & co. olivat ajelulla. Hirmuinen pääsi pienelle hihnalenkille kentän ympäristöön ja käyttäytyi oikein mallikkaasti. Takaisin autoon jouduttuaan se äänteli vähän vähemmän mallikkaasti.