Tänään on ollut kiireinen päivä. Matkattiin koirien kanssa puolen päivän jälkeen äitini kämppää kohti, mutta pysähdyttiin matkalla pitkälle lenkille. Äitini luo tuli myös Tirin pentujen äidinäidinisän omistaja Tuija. Kun oltiin tarpeeksi leikitty pentujen kanssa, lähdin vielä Tuijan ja koiriensa kanssa lenkille. Sen jälkeen lastasin koirat autoon ja lähdettiin Ormin kanssa paimentamaan.

Tänään ei harrastettu mitään peruspaimennusta laitumella, vaan lähdettiin syöttämään lampaita hakkuualueelle. Koirien ja ohjaajien tehtävänä oli varmistaa että lampaat pysyvät halutulla alueella. Lampaiden ohjailun piti tapahtua sen verran rauhallisesti, että ne pystyivät keskittymään syömiseen eikä niiden tarvinnut kytätä koiria.

Treeni teki Ormille oikein hyvää. Se pysyi hyvin hanskassa, siirsi lampaat oikeaan suuntaan muutaman kerran oikein hienosti ja muuten istu ja tarkkaili niitä kuten pitikin. Lopuksi päästiin yhdessä Roihun ja Marin kanssa ajamaan lampaat takaisin kotia kohti. Alku ei sujunut ihan oppikirjan mukaan, vaan iso lauma jakautui kahtia. Saatiin kuitenkin ensimmäinen puolikas vietyä oikeaan paikkaan ihan mallikkaasti. Koirat onneksi tajusivat tulla pysäyttämään lauman aina niin, että me Marin kanssa pääsimme taas asemiin lampaiden juostua meidän ohitse.

Ihan ei vielä olla täysin oppineita lammaspaimeni (itse asiassa melkoisen kaukana siitä), mutta niin Orm kuin Roihukin toimivat mielestäni oikein hienosti. Loppulaumakin tuli lopulta oikeaan paikkaan osaavampien koirien toimesta.

Paimentamasta tultuamme kävin vielä äitini luona ruokkimassa pennut, ja vajaa tunti sitten pääsin vihdoin kotiin. Huomenna voisi vaihteeksi yrittää treenata vähän agilitya.