On taas ollut sellainen viikko, että eipä paljon ole iltaisin jaksanut tietokonetta avata esim. blogia päivittääkseen. Sen takia pitää tehdä se nyt töistä käsin :).

Viime viikolla treenattiin pihalla kontaktikapistusta, takaakiertoja (yllätys) ja rengasta. Renkaan treenaus Ormin kanssa oli sellaista sirkustyylistä, eli minä roikotin moponrengasta ja Orm hyppi siitä läpi ilman ongelmia. Seuraavaksi pitäisi kehittää renkaalle joku kiinnike.

115 kg sikaa

Perjantaina äitini haki 115 kg jauhettua sikaa, josta pussittelin oman osuuteni ja vähän äidinkin. Siinä kylmää lihaa kertakäyttökäsineet kädessä kädet kohmeessa pussittaessa tuli fiilis "eikö tämä ikinä lopu". Loppui se onneksi lopulta, ja nyt on koirille taas vähäksi aikaa ruokaa. Kohta alkaa hirvenmetsästyskausi, joten lisää lihaa on luvassa. Pitää katsoa, pitääkö minun laittaa vanhakin pakastin päälle sitten kun sitä alkaa tulemaan.

Perjantaina en ollut ollenkaan töissä, kun Raivolla oli aika Piiralle klo 12. Etulavoissa oli jumituksia, mutta ranka oli suora ja takapää oli melko hyvässä kunnossa. Edelleen takajalat sojottavat väärään suuntaan, en tiedä saako niitä koskaan enää samaan asentoon, kuin missä ovat nuorempana olleet.

Amorphiksen keikalla, kahden tunnin yöunien voimalla mestiksiin

Perjantai-iltana lähdin vielä Marin ja hänen kahden kaverinsa kanssa Lohjalle Amorphiksen keikalle. Olin autolla liikenteessä, mutta tuli silti notkuttua baarissa lähes pilkkuun saakka ja vielä käytyä snagarilla syömässä sen jälkeen, joten lauantaiaamuna heräsin seitsemältä (vähän vähemmän pirteänä) hieman päälle kahden tunnin yöunien jälkeen.

Raivolle mestaruus, Kiku mölleissa kakkonen

Univaje ei onneksi kauheasti vaikuttanut suorituksiin, vaan kisat menivät ihan hyvin. Kiku teki mölliluokassa puhtaan radan (kontaktit toimivat näköjään kisassakin!) ja tuli hienosti toiseksi. Voittajapari Annu ja Arska vetivät radan sellaisella vauhdilla, että ihan ilman jossitteluja hävittiin heille :).

Kisaavien luokassa minulla oli neljä koiraa: Tiri, Sani, Lantti ja Raivo. Äitini ohjasi Zoraa ja Luigiita. Tiri teki tosi hyvän ja nopean radan, mutta kolmanneksi viimeinen rima tippui, kun tein persjätön suoraan sen hyppylinjan edessä. Suoritus riitti kuitenkin neljänteen sijaan ja parhaan kakkosluokkalaisen palkintoon. Sani sai myös vitosen, ilmeisesti meille tuli kontaktivirhe puomilta (ihan oikeutetusti). Lantin tulosta en tiedä, mutta ainakin tuli kepeillemenosta vitonen ja todennäköisesti myös yksi kieltovirhe, kun sylikäännös ei oikein sujunut. A:n kontaktille osumisestakaan ei ole oikein takeita, mutta puomilla se teki hyvän kontaktin. Sani sai vitosen joko puomilta tai keinulta (ihan oikeutetusti).

Raivo teki varman nollan, tosin vauhtia olisi saanut olla rutkasti lisää. Mikäli oikein kuulin ajanottajien puheet, niin Tiri oli kolme sekuntia Raivoa nopeampi. Välistäveto sujui Raivolla kuin vettä vaan, sillä se osaa jo ensimmäisestä ohjausliikkeestä aavistaa mitä pitää tehdä, ja kurvaa oikealle esteelle minimaalisesta kulmasta. On se joissain asioissa niin ihmeellinen!

Sunnuntaitreeniä

Lauantai-iltana vietettiin parin kaverin kanssa Bon Jovi -teemalla tyttöjen iltaa. Vaikka otinkin takaisin edellisillan selvinpäin olemisen ketutusta, olin silti sunnuntaina hyvässä treenikunnossa. Suosittelen lämpimästi runsasta vedennauttimista aina oluiden/drinkkien välissä ;).

Sunnuntain treenien pääteemana oli vartalo-ohjaus useamman esteen päästä. Territ Kiku ja Tiri pääsivät vain vaiheeseen 1, eli tekemään kaksi ensimmäistä hyppyä niin, että ohjaaja oli esteiden 2 ja 3 välissä. Kiku meni hyvin, mutta Tiri ei meinannut millään hakea apuohjaajan heittämää palkkaa, kun tuijotti koko ajan vain minua. Valtavasti vaatii vielä treenaamista, että saa sen kunnolla irtoamaan...

1927260.jpg

Pikkupojat Orm ja Roihu pääsivät siihen vaiheeseen, että ohjaaja oli punaisen rastin osoittamassa kohdassa, josta pelkillä vartalonkäännöillä ohjasi sen hypyt 1-3. Molemmat menivät hienosti! Seuraavaksi pitää lisätä vielä yksi hyppy kuvioon. Lisäksi treenattiin vielä välistävetoa sekä kontakteja. Aika paljon treeniä tarvitaan vielä noille välistävedoille, ja Tirillä lisäksi kontaktit pitäisi hioa kunnolla kuntoon.

Treenien päätteeksi lähdettiin melkoisen lauman kanssa vielä lenkille. Kesken lenkin löytyi jotain riistaa, jonka perään säntäsivät kaikki muut paitsi Orm ja hihnassa ollut Elkie. Onneksi ne tulivat aika nopeasti takaisin ja Raivokaan ei eksynyt. Raivo oli yllättävän kiinnostunut koko lenkin ajan riistan hajuista, vaikka yleensä se ei niitä kauheasti noteeraa.