Käytiin tänään vetämässä Marin kanssa viimeistelytreenit vkonlopun kisoja ajatellen. Tehtiin ensin pikkupoikien (Orm, Roihu, Kiihko) kanssa yksittäisiä "ongelmaesteitä", sen jälkeen siirryttiin 19 esteen radalle. Tarkoitus oli katsoa minkälaisia aikoja nuorukaisille tulee suhteessa kolmosluokkalaisiin, mutta eihän pikkumiehistä kukaan saanut rataa suoritettua kerralla läpi lukuisista yrityksistä huolimatta...

Ormin esteiden sujuminen tänään: puomi ok, keinu ihan ok, okseri ok, pituus ok, rengas huono, muuri huono, A huono (jää hiipimään), kepit ihan ok, pussi huono (tulee kyllä läpi mutta hiiiitaasti). Järkyttävän paljon siis vielä treenattavaa ihan yksittäisissä esteissä (saati sitten siinä, että niitä pitää tehdä useita peräjälkeen). Pitää nyt sitten kisapaikalla katsoa miltä radat vaikuttavat, ja jos tuntuu ettei tulla selviämään radasta enimmäisajan puitteissa, niin jätetään kisa suosiolla väliin.

Kiihko treenasi Marin kanssa ja meni ihan hyvin. Kepeillä se tarvitsee vielä apua, mutta muilla esteillä sillä ei pitäisi olla ongelmia. Kokeiltiin nyt ihan medien maksimikorkeuksia hypyillä kun se aika usein hyppii minihyppyjä, ja ihan sujuvasti nekin menivät. Vähän ehkä ihmetteli, kun piti hypätä tuplasti normaalikorkeuteen verrattuna.

Sani meni myös Marin kanssa. Aluksi hinkattiin puomia ja keppejä sen kanssa, ja se meni lopulta radallakin puomin ja kepit ihan ok. Kaksi kieltoa tuli, kun Sani vaati taas ihan perille asti saattamisen kahdella hypyllä.

Minä menin radan Ormin lisäksi Raivon kanssa. Raivo oli oikein innokas ja ensimmäinen yritys päätyikin väärään rataan (irtosi taas putkeen kun ei pitänyt). A:n kontaktille se ei pysähtynyt kummallakaan yrityksellä. Se taitaa olla toivotonta vaatia siltä sitä... Mulle tosin riittäisi että se tulisi tarpeeksi alas ennen loikkaamistaan, mutta kun se on nykyisin aikaistanut sitä loikkaansakin. Että voi joku este olla vaikea. Puomi oli erinomainen molemmilla kerroilla, joten sillä ei onneksi ongelmia. Ekalla yrityksellä kolisi okseri, toisella muuri, joten pitäisi nekin yrittää ottaa tehoharjoitteluun, kunhan nyt aloitetaan treenaaminen taas. Helmikuussa jos vaikka pääsisi taas kisaamaan.

 

Eilen käytiin pitkästä aikaa parin tunnin lenkillä. Alkumatka otti minulla vähän henkeen kun pidin Ormin hihnassa ravaamassa, enkä raaskinut mennä ihan köpöttelyvauhtia. Puolet reissusta mentiin metsässä, jossa Orm pääsi menemään vapaana ja minä pääsin etenemään omaa tahtiani. Kiihko juoksi jossain ihan omia polkujaan, Orm meni välillä Kikun perässä ja välillä oli meidän muiden luona. Bim ja Raivo viipottivat aika lailla minun lähelläni jääden aina välillä syömään jotain löytämiään herkkuja (vanhoja luita, pupunpapanoita). Raivo on melkoinen perskärpänen paitsi täällä kotona, niin myös lenkillä. Ei seurattu metsässä mitään polkuja, vaan mentiin ihan omia teitämme. Aina kun se oli menossa edelle jotain muuta reittiä kuin minkä minä valitsin, sen oli pakko palata takaisin ja mennä samalle reitille minun kanssani. Hiekkatiellä se vaihtoi puolta aina kun minäkin vaihdoin. Että voi olla koiran elämä raskasta :).

Oma oloni on hyvä. Yskä on edelleen, mutta esim. radan meneminen onnistuu ihan hyvin, jos ei tarvitse kauheasti jäädä tahkomaan. Muutaman kerran tuntui treeneissä happi loppuvan, mutta pääsääntöisesti olo oli oikein hyvä.