Tänään kävin polttamassa naamani Tammisaaren-Pohjan rajoilla paimennuksen merkeissä. Ohjelmassa oli Annika Paarvion vetämä paimennuspäivä Ormille sisaruksineen. Mukana oli myös Ormin isän omistaja Elisa.

Ensin treenattiin pyöröaitauksessa kulkemista niin, että ohjaaja (siis Ormin tapauksessa minä) oli aitauksessa mukana ja koira hihnassa. Ormia hieman hirvitti ja se pistikin ensin istumiseksi, mutta kun se sai (tai minä sain...) lampaat liikkeelle, se uskalsi liikkua ihan reippaasti.

Seuraavaksi saatiin kokeilla vuohen paimentamista. Ohjaaja talutti vuohta ja koiran oli tarkoitus paimentaa. Orm meni ajoittain ihan hyvin, mutta sillekin tuppasi tulemaan vähän samanlaista sijaistoimintoa (lannassa pyörimistä ja sen syömistä) kuin veljelleen Roihulle.

Vuohen paimentaminen oli sen verran rankkaa, että Orm heitti sen jälkeen ketarat pystyyn ja alkoi kuorsaamaan aitauksessa olleen piknik-alueemme keskellä. Sitä sai ihan kunnolla herätellä, kun tuli meidän vuoromme paimentaa lampaita. Aluksi ohjattiin koiran kanssa hihnassa lampaita lauman edellä kulkevan Annikan luo. Hihnassa Orm lähinnä tyytyi haistelemaan maata ja minä sain hoitaa paimennuksen. Kun se pääsi sitten vapaaksi ja minä siirryin lauman edelle, se vihdoin heräsi ja paimensikin ainakin minun mielestäni ihan hyvin tuollaiseksi aloittelijaksi. Kun saatiin lauma aidan luo, se jopa meni käskystä maahan. En tiennytkään sen osaavan kaukokäskyjä... Ormin sisko Luna taitaa sisaruksista olla tällä hetkellä pisimmällä paimennuksessa. Kuulemma tytöt kypsyvät nopeammin kuin nämä miespuoliset; ainakin kaikki nämä kolme veljestä ovat vielä melko lapsellisia :).

Olisin kuvitellut, että Orm olisi ollut väsynyt nyt illalla, mutta se on koko illan ollut ulkona luita järsimässä. Väsyneempiä näyttävät olevan turisteina mukana olleet Raivo ja Bim.

Kiitokset kaikille mukavasta ja opettavaisesta päivästä mukavassa seurassa!

Someron näyttely

Kiihko oli tänään Somerolla näyttelyssä äitini kanssa. Se sai EH:n ja ihan kuvaavan arvostelun. Otsapenger saisi olla vähän selkeämpi ja lanneosa vähän lyhyempi, eli varmasti ihan oikea tuomio. Pääasia oli, että Kiku käyttäytyi mallikkaasti, vaikka sen kanssa ei ole koskaan (ei edes eilen) näyttelytreeniä otettukaan. Raivon lapsi Tintin oli PU2, ja siitä ei muuta moitittavaa löytynyt, kuin että väritys saisi olla puhtaampi.

Kolinaa kaapissa

Viime yönä heräsin siihen, että joku paukkuu kaapissa. Melko pian tajusin, että hiirihän siellä on taas jäänyt loukkuun, mutta poukkoilee silti edes takaisin. En ymmärrä, miten voidaan valmistaa ja myydä tuollaisia loukkuja, mitkä eivät tapa hiirtä heti, vaan se sätkii ja sätkii ja sätkii... Pikainen silmäys avustajiini tuotti pieniä epätoivon ajatuksia, sillä kunnollista työkalua hiiren hengiltä saamiseksi ei oikein ollut. Vasaralla tai kaulimella siitä olisi varmaan vain saanut tursautettua suolet ulos, vieressäni nukkunut Bim ei öisin heräisi vaikka pommi putoaisi viereen, Orm ei ole mikään hiirikoira ja Raivo - no, se nyt on Raivo. Ei kuitenkaan auttanut muu kuin kutsua Raivo apuun, ja se olikin kärppänä paikalla. Raivo osaa välillä yllättää, ja niin tälläkin kertaa. Hiiri kohtasi loppunsa alta aikayksikön ja pääsimme takaisin nukkumaan.

Tänään olisi ollut myös parsoneiden Faster 2008 -tapahtuma, jossa oli tarkoituksena parantaa agilityn suoritusnopeutta. Me ei tuonne päästy, mutta toivon totisesti, että kaikilla osallistujilla on jalat ja pakarat huomenna yhtä järkyttävn tuntuiset kuin minulla tänään ;). Kävin eilen taas juoksulenkillä Ormin ja Kiihkon kanssa (on ne vaan mukavia juoksukavereita!) ja illalla vielä punttisalilla tekemässä jalkatreenin. Tuli kaiketi kyykkäiltyä vähän turhan rajusti pitkän tauon jälkeen, sillä tänään on kaikenlainen kyykistely, istumaanmeno jne. ollut todella tuskallista.