Minuun iski ilmeisesti lauantaisen auton alla könyämisen seurauksena flunssa, jonka kourissa nyt kärvistelen. Töissä olin tänään ja menen huomennakin, sillä en jaksa ajaa Lohjan keskustaan hakemaan todistusta sairaspoissaolosta. Helpompaa jäädä siihen matkan varrelle töihin (ja tartuttaa muut?)... Aiemmin on voinut olla kolme päivää pois ennen todistuksen hakemista, mutta nyt muuttuneiden yhtiöjärjestelyjen johdosta se vaaditaan jo ekasta päivästä. Täytyy toivoa, että saan silti levättyä sen verran, ettei tauti pitkity usean viikon mittaiseksi, kuten se minulla tuppaa yleensä tekemään, kun kuume ei koskaan nouse häätämään pöpöjä pois. Mitään särky- tai flunssalääkkeitä mulla ei tietenkään täällä olen nautittavaksi, kun en yleensä koskaan ole kipeä. Pitää varmaan hankkia lääkekaappiin täydennystä varmuuden vuoksi.

Koirat ovat joutuneet tyytymään tosi lyhyisiin lenkkeihin tänään ja eilen, sillä pulssini nousee kahteensataan heti, kun vähänkään liikun. Nyt illalla harjoiteltiin niiden kanssa täällä sisällä istumaan- ja maahanmenoja ja pihalla kontaktikapistuksella kontakteja, että saadaan edes vähän energiaa purettua. Tosin ei se näytä auttavan... Nuoriso eli Kiihko ja Orm ovat olleet tosi rasittavia koko illan, ja jatkuvasti tavarat vaihtavat paikkaa täällä huushollissa: vessaharja olohuoneessa, ruokakuppi sängyssä, paita keittiössä...

Tein nyt illalla pullataikinan ja laitoin juuri pullat uuniin. Tulee melkoinen urakka syödä 18 korvapuustia ennen nukkumaanmenoa. Asiahan on nimittäin niin, että päivän vanhaa leipää tai pullaa ei syö erkkikään, joten ne pitää syödä heti tuoreeltaan. Edellispäivän leipomuksissa on aina niin huono maku-kalorisuhde, että ne jätän suosiolla syömättä, sillä syön vain herkullisia kaloreita.

Perjantaina pitäisi startata kohti Ahvenanmaata kisoihin. Pitää torstaina käydä poikien kanssa tarkastamassa Tirin juoksun tilanne, eli lähteekö se mukaan vai ei. Toivottavasti tämä flunssa häipyy ennen Ahvenanmaata, sillä muuten voi joutua lainaohjaajat kehiin... Olen jo suunnitellut, että jos en itse kykene juoksemaan, Mari saa ohjata Raivoa ja Pihlajamäen Esa Sania.