Tänään käytettiin äidin kanssa yli kolme tuntia jäljestämiseen. Sani, Luigii ja Lantti pääsivät voittajaluokan jäljille, Kiku, Raivo, Orm ja Tiri avoimen luokan.

Koska koiria oli enemmän kuin jälkiä, tehtiin kolme jälkeä kahteen kertaan. Ei näyttänyt koiria haittaavan. Ensin Orm meni kaksi osuutta ja yhden kulman + makuun sisältäneen jäljen. Se jäljesti ihan hyvin, mutta selkeästi sillä ei ihan koko mielenkiinto ollut hommassa. Kiku meni saman jäljen, ja teki tarkempaa työtä kuin Orm. Kikullakin kuitenkin loppupätkällä vähän ajatus harhaili. Purettiin jälki vielä oikeaan suuntaan, mukaan pääsi taas Kiku ja Hirmuinen. Hirmuinen seurasi jälkeä ajoittain hyvinkin tarkasti, vaikka varsinaisesti sen kanssa ei jäljestettykään.

Seuraavaksi siirryttiin kaksi osuutta, kaksi makuuta ja yhden katkokulman sisältävälle voittajaluokan jäljelle. Sani alotti, ja oli oma pöhlö itsensä. Se selkeästi osaa jäljestää, mutta se yrittää kiertää kaikki ryteikköisemmät kohdat ja ajoittain saattaa yrittää lähteä esim. riistapolkua tai kärrytietä kulkemaan helpomman reitin toivossa. Melkoinen laiskuri ;). Katkon se selitti ihan hyvin. Lantti meni saman jäljen. Se meni ajoittain oikein hyvin, mutta mielenkiinto sillä ei riittänyt koko jäljelle ja alkumatkastakin se huomasi jäljen sijaan jotain mielenkiintoisempaa kuin verijälki. Tarvitaan vielä paljon treeniä...

Luigii meni kolme osuutta, kaksi makuuta, katkon + tavallisen kulman sisältäneen jäljen. Luigiilla ajatus harhaili kovasti riistassa. Silloin kun se keskittyi jäljestämiseen se meni oikein hyvin, mutta riista veisi sitä kyllä kovasti mukanaan. Katkon sekin selvitti hyvin.

Toiselle avoimen luokan jäljelle pääsi ensin Tiri. Aluksi se ei meinannut muistaa mistä on kyse, mutta kun muisti palautui, se jäljesti oikein hyvin. Raivo pääsi samalle jäljelle ja jäljesti koko jäljen oikein jälkitarkasti. Nyt se meni myös sopivaa vauhtia, kun aiemmin se on mennyt vähän turhankin tarkasti ja peläten, että jostain puun takaa hyökkää kohta jotain kamalaa hänen päälleen. Tämän päiväisen perusteella Tiri ja Raivo pitäisi saada kyllä kokeeseen, niissä taitaa tällä hetkellä olla eniten potentiaalia.