Tänään heräsin jo yhdeksältä ja otin kymmeneksi suunnan kohti agilitykenttää. Treenattiin Lägin aamupäiväryhmässä kahta bemarileirillä ollutta Oreniuksen rataa Liisan johdolla.

Ensimmäisen radan menin ensin Kikun kanssa. Kiku ei ollut ollenkaan vireessä ja esteitä jäi suorittamatta. Seuraavaksi radalle pääsi Raivo, joka meni ihan kohtuullisesti. Aluksi en päässyt leieröimään keppejä niin, että olisin kääntänyt Raivon keppien toisella puolella olleelle renkaalle takaisin tulosuuntaan (pysyen itse keppien oikealla puolen). Muutamalla toistolla saatiin tuokin onnistumaan.

Toisen radan menin vain Raivon kanssa. Toinen rata olisikin sitten sellaista koko ajan ohjaamista vaativaa vääntöä, mitä meidän nimenomaan pitäisi treenata ja paljon. Aluksi ei päästy kolmatta estettä pidemmälle, kun Raivo ohjautui koko ajan hypyn väärälle puolen. Lopulta saatiin koko 20 esteen rata vedettyä nollalla läpi. Raivo lukee rataa aivan uskomattoman itsenäisesti, mikä aiheuttaa meille ongelmia. Toisaalta tuo sen radanluku on todella hyvä asia, sillä silloin kun se lukee rataa oikein (eli lähinnä minä en anna sille vääriä signaaleja), se tekee uskomattoman pieniä kaarroksia. Orm ei tänään päässyt treenaamaan ollenkaan, kun en halunnut että sen poskilävistykseen joutuu likaa lelun välityksellä.

Treenien jälkeen mentiin Hannan ja Liisan + heidän bortsujensa kanssa lenkille. Minä pidin varalta Sanin ja Bimin hihnoissa, mutta eipä mitään ongelmia olisi varmaan tullut vaikka olisivat olleet vapainakin. Lenkin jälkeen ajettiin suoraan Liisalle Lägin hallituksen kokoukseen. Sen jälkeen käytiinkin koirien kanssa kotona vain syömässä, nukkumassa lyhyet päiväunet ja taas oli suuntana agikenttä ja treenien veto. Omat koirani eivät enää päässeet illalla treenaamaan, vaikka äänestä päätellen niiden olisi mieli tehnytkin.